Огромна ВЕЦ се намира в Нова Каховка, която осигурява целия

...
Огромна ВЕЦ се намира в Нова Каховка, която осигурява целия
Коментари Харесай

“Вече говорят открито за това”. Какво се случва в Херсонска област

Огромна Водноелектрическа централа се намира в Нова Каховка, която обезпечава целия район с електричество и Крим с вода. Градът е непрестанно обстрелван. Властите в региона изтеглят локалните поданици. Някои обаче остават: без тях значими инфраструктурни обекти няма да могат да работят обикновено. За обстановката на левия бряг на Днепър - в репортажа.

" Разделен град "

От ранна заран в Нова Каховка вие сирена. Улиците са пусти. Редки минувачи непрекъснато се обръщат обратно и надничат с напрежение към небето.

Говорят насилствено. Особено по политически тематики.

ВИДЕО: https://videon.img.ria.ru/Out/Flv/20221030/2022_10_30_NKahovkaRIA16x9_koe2gdox.wvm.mp4

" От 2014 година градът е идеологически разграничен на половина. Но всички идват на черква ", споделя Анна, на път към оживялата черква " Свети Андрей ". Само прозорците са счупени.



Общо в града са потърпевши 390 къщи. Повече от 50 хиляди души от 70 с останали. Обстрелът е всекидневен. Удрят с ХИМАРС. Преди месец отломка от ракета удари подстанцията. Целият регион остана без ток.



" Две линии идват при нас от Крим. И една от Водноелектрическа централа, която все пак продължава да работи. Малко получаваме от нея. Повече като въздушна възглавница “, споделя началникът на подстанцията Евгений Евменов.



Водноелектрическа централа са нужни за стабилността на електроенергийната система - преди, като предписание, те са свързвани в пиковите часове, с цел да се оправят с натоварването.

„ Линиите вървят до Кривой Рог и Николаев. Когато бяха развалени, те бяха захранвани от атомна електроцентрала. След това ги удавиха - бяхме трансферирани в Крим. Но имаше време, когато, в противен случай, доставяхме сила на полуострова “, споделя Евменов.

Много негови сътрудници отпътуваха за Украйна. Останали са четирима майстори. Няма задоволително ръце - както и съоръжение. " Разбираме, че военните дейности не престават. Но никой от управлението даже не попита от какво имаме потребност ", оплаква се той.

" Бият от самото начало "

Водноелектрическа централа е главната цел на украинските войски. Тук има язовир, който държи Днепър. Оттук водата влиза в Севернокримския канал, който е отприщен осем години по-късно.

Обектът е стратегически значим. Заради обстрела работи единствено една от четирите турбини.



" Водата в Нова Каховка ще се повиши с 12 метра за пет часа. Около 2000 души би трябвало да бъдат евакуирани. Всичко зависи от дистанцията - ще отнеме от 40 минути до няколко часа, с цел да изоставен. Водата, която наводни левия бряг, ще спадне след три дни ", разяснява служителят на военно-гражданската администрация на Нова Каховка Александър (името е променено по негова молба), до момента в който прокарва ръка върху картата с допустима зона на наводняване.

Селищата надолу по течението ще пострадат - по-специално Днепрян и Корсунка. Ще го отнесат и град Альошки до Херсон.

Служителят на ВГА изяснява: ракетите могат да повредят язовира и шлюзовете, само че единствено нуклеарен удар може да унищожи бетонната структура на самата Водноелектрическа централа. „ За страдание, с актуалната изразителност, ние не изключваме подобен вид “, въздъхва той.

Ръководителят на администрацията на Нова Каховка Владимир Леонтиев прибавя, че водноелектрическата централа към този момент е мощно развалена. Ремонтът ще отнеме години.

„ От юни бият непрекъснато - от време на време повече от 100 ракети дневно. ВСУ се пробват да заобиколят нашите системи за Противовъздушна отбрана, само че сигурността тук е надеждна. Проблемът е, че са вероятни и други безчовечен способи - неслучайно се приказва за " мръсна бомба ", отбелязва служителят.

В Киев също ще унищожават язовирите нагоре по течението. „ Последствията са пагубни “, ще пострадат стотици хиляди, предизвестяват районните управляващи.

" Ние не се паникьосваме "

Гражданите имат и други аргументи за терзание. Нова Каховка беше напусната от чиновници на правоприлагащите органи - за разлика от чиновниците наВГА. Сега за реда дават отговор единствено шестима служители на реда - те останаха на своя отговорност и риск.

Те се съгласиха да приказват при изискване за анонимност. В името на сигурността - в последна сметка в този момент би трябвало да се борят освен с битовата престъпност.

„ От септември съм тук “, споделя началникът на градското полицейско ръководство с позивна „ Полковника “.

За шестима души има единствено една кола и четири револвера. Ходят в цивилни облекла. „ Срещаме престъпността с намерено лице “, горчиво се майтапят силите за сигурност.

Образувани са 32 наказателни каузи: обири, владеене на опиати и оръжие, грабежи. Задържаните са настанени в постройката на Столична дирекция на вътрешните работи - 104 души. Те се хранят и лекуват за своя сметка. Роднини на обвинените носели пакети, бойците споделяли сухи дажби.

" Няколко пъти ВГА оказваше подпомагане. Военният прокурор ни оказа помощ в този безпорядък, макар че това не беше част от неговите отговорности ", споделя „ Полковникът “.

Силите за сигурност се свързват за всевъзможни въпроси. " От март до юни имаше комплициране. Например един доктор получи украинска заплата до юли - средствата дойдоха автоматизирано, защото бюджетът беше плануван до декември. Досега Русия е трансферирала единствено за август ", споделя служител на реда с позивната „ Сищик “.

При украинското държавно управление е ловил корумпирани чиновници - познава всички. Един " нямаше време да кацне " - ненадейно получи поста заместник-кмет. През август служителят въпреки всичко е бил арестуван - съгласно проверяващите той е бил член на група, изнудваща локални бизнесмени.

" Още един нашумял случай: някои медицински служащи отхвърлиха да оказват помощ на нашите ранени бойци. Те кървяха дни наред ", продължава служителят на реда.

Сега всичко работи обикновено. " Няма да напущаме града. По-спокойно е и за нас, и за хората. Но желая управлението да обърне внимание на проблемите ", акцентира Сищик.

Страшно е, само че няма да вървим на никое място “

Има и лекари. " Разбира се, че е ужасно. Но ние няма да вървим на никое място. Болницата е изцяло оборудвана с всичко належащо. Има скривалище със светлина, вода, медикаменти и храна ", споделя Екатерина, основен доктор на градската болница. „ Имаме един ЯМР, КТ и ултразвукови апарати. И има доста заболели хора. “

Комуналните служби със строители също са на място. Ремонт на учебни заведения, детски градини, лечебни заведения. Но офанзивите се ускоряват всеки ден.

" Наскоро удариха завода " Електромаш ", сочи локалният гражданин Роман към развалената постройка. " Там нямаше никой: производството спря още през февруари. Както доста други предприятия. Само фермерите работят и в този момент жънат. "

Вярно е, че идващият селскостопански сезон е под подозрение - управляващите на Херсонска област желаят да презаселят към 70 хиляди души от левия бряг на Днепър.

Заплахата от ново огромно нахлуване на ВСУ към момента е действителна. И макар че локалните не се съмняват, че ще бъде отблъснато, никой не желае да попадне под натоварен пресечен огън.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР