Огромна стратегическа грешка за Путин - така генералният секретар на

...
Огромна стратегическа грешка за Путин - така генералният секретар на
Коментари Харесай

Огромна стратегическа грешка за Путин - така генералният секретар на НАТО нарече бунта на „Вагнер”

Огромна стратегическа неточност за Путин - по този начин генералният секретар на НАТО назова протеста на " Вагнер ”. Ден след края на напрежението в Русия международните водачи разясниха, че ще отнеме доста време на страната, с цел да се отърси от напрежението.

А съгласно висшия представител на Европейски Съюз по външната политика " чудовището, което Владимир Путин сътвори – " Вагнер ” - в този момент се обръща против основателя си и хапе ”.

Въоръженият протест на Евгений Пригожин е разкрил пукнатините във властта на Владимир Путин, разяснява Вашингтон. Според управляващите в Съединени американски щати ще отнеме месеци, до момента в който Кремъл се отърси от напрежението.

Френският президент Еманюел Макрон беше въздържан в коментара си в навечерието на нападението. Сега той съобщи, че събитията в Русия са оправдали поддръжката на Запада към Украйна.

При диалог със Зеленски канадският министър председател Джъстин Трюдо пък е изразил надежда за въздействието на протеста върху хода на бойните дейности.

" Един от изводите от последните 36, а може би и 48 часа, е, че съветските институции, които дълго време смятахме за доста постоянни и сигурни, постепенно се разпадат. За последните към 500 дни видяхме, че съветската военна машина не е това, което се опитваха да ни убедят, че е, има съществени проблеми с нейното управление. Корупцията се е популяризирала в армията като рак и в този момент това става явно за всички ни ”, разяснява военачалник Филип Брийдлав, главнокомандващ на силите на НАТО в Европа.

Руският министър на защитата Сергей Шойгу направи първата си обществена изява след събитията през уикенда. Появиха се спекулации, че Шойгу и началникът на Генералния щаб на въоръжените сили Валерий Герасимов ще подадат оставките си след рецензиите на Пригожин. Засега обаче наподобява, че и двамата ще запазят позициите си.

" Мисля, че Путин нямаше избор какво да направи. Той не усеща сигурност в хората си, че множеството от тях биха се застъпили зад него. Така че Путин би трябвало да предложи на Пригожин път напред, излаз, в случай че щете, към Беларус. Не считам, че това е краят на събитията ”, съобщи Кърт Волкер, специфичен представител на Съединени американски щати за договаряния с Украйна.

Бързата развръзка разсъни съмнения за скрит план. Мнозина пък разгледаха обстановката като демонстрация на уязвимост от страна на съветския президент.

" Ако бях на мястото на господин Пригожин, щях да влагам в в действителност положителни охранители, тъй като помним какво се е случвало в предишното с тези, които се опълчиха на Путин. Той или ще се хвърли от балкона на третия етаж, или ще получи главоболие от полоний и ще си отиде ”, счита военачалник Филип Брийдлав.

Остава неразбираемо местоположението на водача на " Вагнер ”, Балтийските страни обаче приканиха за усилване на източния фланг на НАТО. Латвия затвори напълно границата си с Русия, а Литва съобщи, че Пригожин работил непредвидимо, което основава съществени опасения за сигурността в района.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР