Огромна космическа скала, широка около километър и половина, е възможно

...
Огромна космическа скала, широка около километър и половина, е възможно
Коментари Харесай

НАСА се опасява от голям астероид

Огромна галактическа канара, необятна към километър и половина, е допустимо да удари нашата планета в някоя от идващите 200 години.

Астероидът на име Бену прекосява орбитата на Земята един път на всеки 6 години и се доближава прогресивно след всяко прекосяване.

Открит през 1999, този огромен обект ще се приближи толкоз покрай нас през 2135 година, че ще мине сред Луната и Земята! Когато това се случи теоретически е допустимо гравитационното привличане на Земята да промени орбитата на Бену и да го сложи на курс към към колизия с нашата планета в границите на остатъка от века.

Ако метеоритът ни удари, силата на удара ще бъде равна на едновременния гърмеж на 3 милиарда тона експлозив – задоволително да аргументи обилни опустошения на всички места по планетата.

За благополучие НАСА има подготвен проект – сонда, на име Озирис-Рекс, която ще излети този Септември. Тя ще прекара една година в орбита към Слънцето рпеди да употребява гравитацията на Земята с цел да се нарежда към Бену, където ще организира изчерпателен разбор на неговите повърхнина и състав.

Сондата също ще изследва тъй наречените Ефект на Ярковски – феноменът, теоретично признат за виновен за отклоняването на метеорити по курс на конфликт със Земята.

“Ние би трябвало да разберем всичко за Бену – неговите точни размери, форма, маса и състав, ” споделя Проф. Данте Лаурета. “Това може да се окаже витално значима информация за идните генерации ”.

Източник: News.com.au

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР