Огромен скандал избухна в редиците на Обединените патриоти. Той беше

...
Огромен скандал избухна в редиците на Обединените патриоти. Той беше
Коментари Харесай

Скандал избухна между Валери Симеонов и Волен Сидеров заради руския патриарх


Огромен скандал избухна в редиците на Обединените патриоти. Той беше провокиран от назидателния звук, който съветският патриарх Кирил държа на българския президент Румен Радев точно на националния празник – 3 март.

"Този Кирил не е слязъл от небесата, не е слязъл от Рая и не е делегат на Господ Бог или на Исус Христос. Патриарх Кирил е прочут като цигарения митрополит на Русия. От 1996 година той има 14 милиарда $ от импорт на безакцизни цигари. Тоя шмекер е внесъл безакцизни цигари за 14 милиарда и 4 милиарда вино за потребностите на църквата, отново безакцизно. Тоя, същият, има частен аероплан, той има вила в Швейцария, на тоя часовникът му е 30 000 и тоя, същият, да има наглостта да раздава правораздаване пред българския президент.

Я си представете нашият Неофит да отиде в Русия, да застане пред Путин и да стартира да му тропа: „ Алоо, ти от кое място падна, бе? Ти не знаеш ли Кирил и Методий какви са?” Какво ще стане с него? Византийци ли са Кирил Методий, както необразовано твърдеше Путин?

А този е духовно лице. Духовно лице, когато ти загатва жертвите в тея сражения, тоя да им вади костите и да ги изхвърля от историята. Какъв е тоя? Това не е източно православен свещеник. Това е сътрудник Михайлов, от руското Комитет за Държавна сигурност (на СССР), потвърдено. Второразрядно руско ченге да пристигна да ми кое е истина и кое не – извинявайте, няма по какъв начин да стане…”

Това разгласи през днешния ден пред Българска национална телевизия вицепремиерът Валери Симеонов във връзка разразилия се скандал с съветския патриарх.

По-късно ръководителят на "Атака " Волен Сидеров изиска Симеонов да се извини за "грубите и неприемливи нападки " и "нанесените обиди " на съветския патриарх Кирил.

Това Сидеров направи в известие от името на парламентарната група на Обединените патриоти, в качеството си на неин ръководител. В Обединените патриоти влизат „ Атака “, НФСБ и Вътрешна македонска революционна организация, а Симеонов е съпредседател на обединението.

В текста се споделя, че парламентарната група се разграничава от думите на Валери Симеонов. Ето и текстът на декларацията:

"Парламентраната група на Обедицнените патриоти се разграничава от грубите и неприемливи нападки на вицепремиера Валери Симеонов, направени по Българска национална телевизия против главата на най-голямата православна черква в света.

Смятаме, че е неприемлив сходен език към Негово светейшество патриарха на Руската православна черква Кирил, който беше признат публично от премиера на Република България Бойко Борисов, президента Румен Радев и отслужи дружно с българския патриарх Неофит празнична литургия по случай 140 г от Освобождението на България от турско иго.

Настояваме вицепремиерът Валери Симеонов, който е квота на Коалиция Обединени патриоти в българското държавно управление да сервира опрощение на съветския патриарх за нанесените обиди “.

Председател на парламентарната група на Обединени патриоти:

Волен Сидеров.

От своя страна другият вицепремиер и боен министър Красимир Каракачанов, който е водач на Вътрешна македонска революционна организация, резервира безмълвие по абсурда в обединението.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР