Огромен пожар унищожи апартамент в кв. Запад на Асеновград. Пламъците

...
Огромен пожар унищожи апартамент в кв. Запад на Асеновград. Пламъците
Коментари Харесай

Огнен ад в Асеновград: Пожар погълна апартамент, евакуираха ...

Огромен пожар унищожи апартамент в кв. " Запад " на Асеновград. Пламъците лумнали в жилище на седмия етаж на панелния блок към 04.00 часа тази заран. След подаденсигнал за излизащ пушек от терасата, към мястото била изпратена една пожарна. Отивайки на място обаче, огнеборците видяли, че огънят стартира да набира мощ и повикали помощ. Пристигнал и втори пожарен автомобил. 

Заради разразилия се за минути пожар, се наложила евакуация на живущите на горния, финален етаж на блока. Там имало два прилежащи жилището. Обитателите в началото не желали да се изтеглят и декларирали, че ще излязат по терасите поради дима, само че впоследтвие огнеборците съумели да ги изведат на безвредно място отвън постройката. Евакуирани са общо 9 души. 



След това се заели да гасят огнената буря. Действали извънредно бързо, само че огънят към този момент бил погълнал целия апартамент. Унищожено е безусловно всичко, даже дрешник с облекла в коридора. От високата температура се отлюбила и боята по стените. 

Сигналът на тел. 112 обаче просрочен. Не е ясно каква е повода, само че при по-бърза реакция от страна на съседи, е имало опция провалите да са в пъти по-малко. От горящия апартамент е евакуирана собственичката. Нейният брачен партньор, който е онкоболен, и децата им - на 9 и 10 година, напуснали жилището сами, преди идването на екипите. Относно аргументите за пожара, собственичката споделила, че са били включени тв приемник и климатик, като се допуска, че огънят тръгнал от отоплителното устройство. 



Семейството остава без жилище тъкмо преди празниците. В Асеновград към този момент се провеждат способи, по които да им се помогне. 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР