Огромен пожар избухна на паркинга на летище Лутън в Лондон.

...
Огромен пожар избухна на паркинга на летище Лутън в Лондон.
Коментари Харесай

ВИДЕО показа момента на страшната експлозия, изпепелила паркинга в Лутън

Огромен пожар избухна на паркинга на летище " Лутън " в Лондон. Стихията провокира безпорядък при пътуването за до 50 000 пасажери, а петима души бяха признати в болница.

На видео попадна моментът, в който транспортно средство експлодира на лондонското летище.

Пожарната и избавителната работа на Бедфордшър се борили към 12 часа в битка с огнения пъкъл на паркинг 2 на терминала на летището, струващ към £20 милиона. Многоетажното оборудване пламна към 21:00 часа нощес.

Пожарът, който  беше овладян и сподавен малко преди 9 сутринта,  избухнал, когато дизелов автомобил претърпял електрическа щета или приключване от горивопровод, считат проверяващите,  написа " Дейли Мейл ".

След това огънят се популяризирал, защото няколко електрически транспортни средства избухнали в пламъци в резултат на доминото, допуска пожарникар. Смята се, че към 1500 транспортни средства са били развалени вследствие на бедствието.

Паркингът, който е открит през 2019 година като част от стратегия за рационализация на стойност £20 милиона и може да побере 1900 транспортни средства, не разполагал с пръскачки. Главният пожарникар Андрю Хопкинсън разкри, че това „ може да е оказало влияние върху случая “ и прикани летището да ги инсталира в съществуващи и бъдещи паркинги.

Той добави, че отворените страни на постройката значат, че огънят ще се популяризира „ хоризонтално “, преди да премине през структурата.

Огненият пъкъл се популяризирал толкоз, че постройката на паркинга не може да бъде избавено и ще бъде разрушена, настояват източници, представени от " Дейли Мейл ".

Пламъците нажежили мястото до към 600 градуса по Целзий.

Пожарникар Лондон разяснява, че сутринта не огнеборците не съумели да влязат в постройката, с цел да схванат степента на вредите.

Говорейки пред отчасти изгорелия паркинг, той сподели: „ Не можем да се приближим задоволително, с цел да забележим.

„ Твърде рисково е, евентуално ще падне върху вас, тъй че те евентуално ще потърсят застрахователна работа и ще го смъкват “.

Друг офицер, чието име няма да бъде посочено, добави, че мощните удари, които се чуват във видеоклиповете, публикувани в обществените медии, биха били резервоари за гориво, гуми и акумулатори на електрически коли.

Най-честата причина за автомобилни пожари е електрическа щета в 12-волтовата акумулаторна система, съгласно техническия експерт  Грег Картър. Той добави, че дизелът е " доста по-малко запалителен " от бензина, а в колата е належащо " интензивно налягане или нескончаем пламък ", с цел да се възпламени дизелът.

Около 50 000 пасажери страдат от разстройства вследствие на това, към 240 полета ще бъдат анулирани най-малко до 15:00 часа, а тълпи от туристи бяха блокирани в " Лутън " тази заран, без да могат да се приберат вкъщи.

Кадри: " Дейли Мейл "



Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР