Огромен отзвук в социалните мрежи предизвика новина, че трима плувци

...
Огромен отзвук в социалните мрежи предизвика новина, че трима плувци
Коментари Харесай

Огромен отзвук и подкрепа в социалните мрежи за тримата ни плувци с допинг

Огромен отзив в обществените мрежи провокира вест, че трима плувци от националния отбор на България са дали позитивни проби за веществото станозолол. След следствие на bTV стана ясно, че уличените са Здравко Баблаков, Светлозар Николов и Благой Панайотов.

От федерацията подозират, че те са работили самосиндикално, употребявайки препарата, който провокира бързо струпване на мускулна маса и мощ, комбинирано с по едно и също време понижаване на телесните мазнини. Самите уличени са безапелационни, че са приемали единствено лекарства и витамини, давани им от треньора Кристиян Минковски или лекаря на отбора Любомир Петров.

След като стана ясно, че тримата ги грози наказване от 4 години и преди позитивните допинг резултати да бъдат доказани с отваряне на Б-пробите, техни съотборници, другари и познати ги поддържаха с изявления в обществените мрежи.

Част от националния отбор по плуване е и 21-годишният Антъни Иванов, който е финалист на международни и европейски шампионати, медалист от младежки надпревари, нееднократен държавен първенец и народен рекордьор, прави възторг в Щатите, където учи и тренира през последните две години. В „ Инстаграм “ той провежда онлайн среща с тях и съобщи, че ги поддържа, а идната седмица ще разяснява абсурда, защото сега е фокусиран над надпреварите, които му предстоят.

„ Ако би трябвало да имам вяра на някой, ще е на приятелите ми “, беше сбит той за момента.

С обява за поддръжка на тримата си съотборници в националния отбор излезе и 17-годишният Йосиф Миладинов, който влезе в историята на родното плуване, трансформирайки се в първия с под 49 сек на 100 м свободен жанр.

Екатерина Аврамова, която има над 70 ремонти на националните върхове в родното плуване и над 25 в тези на Турция и е взела участие два пъти на олимпийски игри - в Лондон 2012 (от името на България - б.а.) и в Рио 2016 (от името на Турция - б.а.), приказва пред своите почитатели в обществените мрежи за проблема. Тя сподели, че познава персонално тримата уличени, а практиката за предоставяне на хапчета в чаша от страна на Кристиян Минковски не се е трансформирала от последния ѝ лагер с националния тим през 2009 година

„ Некадърните хора са на високи позиции у нас и никой няма силата да се изправи и да им каже, че унищожават освен спортисти, а и живота на хората. Аз имах неприятната орис да упражнявам при Минковски. Той беше индивидът, който за малко да ме откаже от спорта “, съобщи тя.
View this post on Instagram

Емоционално новината одобри и Диана Петкова, която също е част от националния тим по плуване.

„ Приемам всичко това все едно се случва на мен! Нямаш различен избор и се доверяваш, доверяваш здравето, бъдещето и всяка една фантазия! Някой от вас знае ли какво е да ти лишават всичко, за което си се борил? “, стартира тя обявата в обществените мрежи.

„ Те нямат различен избор, с изключение на да бъдат на лагер с месеци и да си пият добавките, някои от нас даже нямаха право да упражняват с персоналните си треньори, в случай че желаеме да получаваме това, което заслужаваме! “, прибавя още плувкинята, която при започване на годината реши да продължи образованието и кариерата си в университета Алабама в Съединени американски щати.

Тя провежда и за поддръжка на своите съотборници от националния отбор.

Добромира Иванова, чиито права бяха спрени през 2017 година за 4 години поради позитивна допинг проба, съобщи, че поддържа Здравко Баблаков, Светлозар Николов и Благой Панайотов.

„ Разбрахте по какъв начин вършат чистка в националния тим по плуване, с цел да могат да нямат обособени разноски за хора, които са им ненужни. Ето по този начин българският спорт заличава надарени момчета като тях. Аз бях пострадала по същия метод, тъй като избират различен да е вместо мен. Стискам палци на тези момчета и знам, че те ще потвърдят невинността си “, съобщи Иванова, която все още на наказването си имаше 4 ремонти на национални върхове.

Подкрепа за тримата уличени пристигна и от националния рекордьор на 400 м свободен жанр за юноши Йордан Янчев. „ Има толкоз неща, които не знаете, тъй че не бързайте да си давате заключения, че състезателите са приели съзнателно тези неразрешени субстанции “, написа той.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР