Огромен комплекс с цели 136 еднофамилни и многофамилни къщи никне

...
Огромен комплекс с цели 136 еднофамилни и многофамилни къщи никне
Коментари Харесай

Фирма до Плевнелиев ще строи нов бетонен град край София: 136 луксозни къщи никнат вместо гори и поляни

Огромен комплекс с цели 136 еднофамилни и многофамилни къщи никне край София, променяйки напълно географията на региона сред селата Герман и Лозен. Мащабният план, който съставлява нов бетонен град, се строи от свързваната с някогашния президент Росен Плевнелиев строителна компания „ Линднер “.
Това е компанията, която построи бизнес парка в София и бе доведена още в края на 90-те години у нас като немски вложител от Плевнелиев. Самият дълги години е част от ръководството й и съгласно осведомени и до през днешния ден е обвързван и до през днешния ден с компанията.
През 2013 година Национална агенция за приходите стартира инспекция на „ Линднер България “ поради сигнали, че в качеството си на шеф на огромната баварска компания, Плевнелиев е пренасочвал милиони в най-малко две офшорни компании, регистрирани в Кипър.

Според документите, оповестени тогава в интернет, една от офшорните компании, с които работи „ Линднер “, е „ Инокс Мениджмънт ЛТД “ и сигурно е благосъстоятелност на Росен Плевнелиев, а другата – „ Билингъм Дивелопментс “ е ръководена от близо до него лице.
Грубата сметка демонстрира, че от покупко-продажби с офшорките „ Инокс “ и „ Билингам компания Линднер “, ръководена от Росен Плевнелиев, е заобиколила налози върху общо 824 хиляди $ през 1999 година Тогава бизнесът в България заплаща 32,5% налог или нашата страна е изгубила близо 300 хиляди $ доходи. Проверките обаче не доближиха до съответни заключения.
Компанията продължава да развива бурно строителство, което съвсем няма аналог по мащабите си на територията на София и региона.

Ето какво написа в техния уебсайт:
„ Линднер Имобилиен Мениджмънт ЕООД вкарва, създава и осъществя в България новаторски планове в региона на недвижимите парцели, които акцентират и залагат на полезностите на актуалния живот като функционалност, комфорт, сигурност и качество на живот.
Компанията обезпечава сложни услуги по Проект мениджмънт и е желан сътрудник в капиталовите планове на редица огромни локални и интернационалните вложители. “

Въпросният обект е стартирал през април тази година и планува на общо 4 стадия построяването на 136 здания.
Сигнал за огромното строителство подадоха читатели, обезпокоени от тежките машини и разрушаването на десетки декари от местообитанието на локалната флора и фауна. По думите им китни поляни, ниви и горички, ще бъдат заместени от нов бетонен град.
Инфо: ПИК

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР