Огромен интерес от желаещи да осиновят малката Антония, която бе

...
Огромен интерес от желаещи да осиновят малката Антония, която бе
Коментари Харесай

Десетки желаещи да осиновят изоставеното бебе в Айтос

Огромен интерес от искащи да осиновят дребната Антония, която бе изоставена преди дни на улица в град Айтос от своята биологична майка. Вълна от хора от цялата страна безусловно засипа със запитвания обществените служби, родилното поделение на бургаската болница и даже мъжа, намерил новороденото, предава Нова тв.

Четвъртък, малко преди обяд, когато 41-годишният Дамян всекидневно се прибира да обядва в дома си, на прага на вратата на улица „ Алеко Константинов " в Айтос вижда нещо извънредно.

„ Помислих, че е кукла и си споделих, че ще я преместя, някой я е изхвърлил. А в действителност беше детенце, което взе да мърда и тогава разбрах, че би трябвало да подам сигнал към органите ", споделя Дамян Тодоров.

Той звъни на спешна помощ, а пристигналите парамедици откриват, че бебето е момиченце.

Според неонатолозите бебето е родено единствено преди броени часове в 36-та гестационна седмица. Oткарано e в родилното поделение, a там дребната Антония получава името си.

„ Когато доведоха детето, акушерките от спешна помощ му бяха избрали име Спасена. Аз се възпротивих на тази сигматизация на детето и споделих ще се споделя както кажете, само че не и Спасена. И като се върнах след 10 минути, се оказа, че са го кръстили на мен ", описа доктор Антонио Душепеев, завеждащ родилно поделение към УМБАЛ-Бургас.

В документите детето е записано като Антония Намерена Неизвестна и защото тежи едвам 2кг и 200 грама е настанена в кувьоз. Момиченцето е крепко и с положителни индикатори.

Пети ден обаче опитите на полицията да откри майката не водят до резултат. След разпити в Айтос и околните села униформените изключват версията момиченцето да е дете на някой от непрекъснато живеещите в района.

„ Твърде е допустимо тя да е в действителност с преминаващи селскостопански служащи, които до този миг са били ангажирани с прибирането на арпаджик от полето, както и на сливи в региона на айтоска община. Твърде допустимо е в действителност след раждането на детето, тя да е употребила въпросния транспорт, който е имала дружно с други хора от малцинствените групи, и които са се отдръпнали навътре в България, където стартира и дейния сезон по прибирането на грозде ", изясни Цветелина Рандева, представител на ОД на Министерство на вътрешните работи Бургас.

Интересът дребната Антония да бъде осиновена пораства. В болничното заведение са получени десетки позвънявания от искащи да приютят изоставеното момиченце, а мейлите и известията към чиновници на Агенцията за протекция на детето не престават. От администрацията са безапелационни, че процедурата по осиновяване изисква дълго изследване за годността на кандидат- осиновителите и изисква време.

„ Няма по какъв начин да се случи от през днешния ден за през днешния ден. Има законови разпореждания, които би трябвало да се спазят. Не става бързо, желае време за това. В съответния случай изобщо не приказваме за осиновяване на малолетната, по тази причина апелирам жителите да не звънят по телефона, да не пращат писма, защото са подхванати всички нужни дейности все още и дай Боже да се случи най-хубавото за детето ", сподели Диана Врабчева, шеф отдел „ Закрила на детето " гр. Айтос.

Засега Антония Намерена Неизвестна ще остане в бургаската неонатология, а след нужния интервал за наблюдаване ще бъде настанена в Дом за медико-социални грижи за деца в Бургас.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР