Огромен горски пожар, който избухна на повече от 1 милион

...
Огромен горски пожар, който избухна на повече от 1 милион
Коментари Харесай

Един загинал в Тексас, тъй като горски пожари поглъщат 1,25 милиона акра

Огромен горски пожар, който избухна на повече от 1 милион акра земя единствено за четири дни в Тексас Panhandle, в този момент се трансформира в най-големия горски пожар в историята на щата, до момента в който пожарникарите не престават техните обезверени опити да овладеят пламъка.

Екипите, работещи по гасенето на пожара в Смоукхаус Крийк, както и четири други в района, се надяваха да получат къса – и много странна – зимна помощ от времето в четвъртък, когато в региона падна снежна пелена.

Слаба област с ниско налягане, преминаваща през зоните на горски пожари в Тексас, се чака да падне към един инч сняг в четвъртък при минусови температури.

Това е добре пристигнало облекчение от горещите, сухи и ветровити условия, които доведоха до избухливото развиване на няколко горски пожара, изгарящи през суха растителност.

„ Дъждът е потребен, само че когато става въпрос за огън, снегът е съвършен “, сподели метеорологът Britta Merwin на FOX Weather. „ Помислете дали да вземете пожарогасител, с цел да потушите п...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР