Ограничителните закони за абортите в Айдахо подхранват масово изселване на

...
Ограничителните закони за абортите в Айдахо подхранват масово изселване на
Коментари Харесай

„Безнадеждни и разочаровани“: Забраната на абортите в Айдахо прогонва акушер-гинеколозите от щата

Ограничителните закони за абортите в Айдахо подхранват всеобщо изселване на акушер-гинеколози, като повече от половината от тези, които са профилирани във високо- рискови бременности, които се чака да изоставен щата до края на годината.

Докторите от CBS News разговаряха с казаното, че лекуването на нежизнеспособни бременности, при които не се чака плодът да оцелее, слага тях и техните пациенти в това, което те назовават ​​невъзможна позиция.

Д-р. Ан Фейнър, акушер-гинеколог в Бойзи, сподели, че се е почувствала тъжна и разочарована, когато е чула през какво е минала една от нейните пациентки: раждане на бебе в хотелска баня, откакто е пътувало отвън щата за аборт.

Роу против Уейд предходната година 14 щата, в това число Айдахо, постановиха строги ограничавания върху правата на аборт. Законът на Айдахо в този момент категоризира аборта като закононарушение, с дребни изключения, като да вземем за пример в случай че процедурата е от значително значение за спасяването на живота на майката или в докладвани случаи на блудничество или обезчестяване. Всеки, който помогне на малолетна да напусне щата за аборт, може да получи затвор.

Feighner сподели, че Винсън-Браун би трябвало да пътува за аборта е „ доста рисково “ и е смутен от разпоредбите към изключенията в закона, изключително във връзка с това, когато животът на дамата е изложен на риск.

p> " Наистина е мъчно да се дефинира в кой миг спасявате живота на тази жена. Някой може да пристигна по неотложност, окървавен. И аз няма да знам какво е вярно да направя, без значение дали е законно или не ", сподели тя, макар че възнамерява да остане в Айдахо.

Депутатът от Айдахо Джон Вандер Вуде, републиканец, който разказва себе си като " за живота " и ръководи комисията по опазване на здравето и обществени грижи, в началото гласоподава за възбраната на абортите. Той сподели, че в този момент има вяра, че законът би трябвало да взема поради здравето на майката, а освен живота на майката.

„ Може да кажа, че съм за живота, само че съм и за живота за майката също “, сподели Woude.

Въпреки това, той евентуално ще се сблъска със съпротивата на законодателния орган на щата Айдахо с болшинство републиканци, който по-рано отхвърли да вкара изключение за отбрана на здравето на майката. Той сподели, че сътрудниците, които се афишират против казуса, бъркат.

" Мисля, че не можеш да бъдеш за живота и да не те е грижа за живота на майката и здравето на майката. Не можеш да разделиш тези две неща ", сподели Woude.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР