Ограничения на пътното движения и промяна на автобусни и тролейни

...
Ограничения на пътното движения и промяна на автобусни и тролейни
Коментари Харесай

Пътни ограничения в Атина от днес до събота

Ограничения на пътното придвижвания и смяна на автобусни и тролейни написания влизат в действие от през днешния ден до събота в гръцката столица Атина по отношение на 50-годишнината от студентските протести в Политехническия университет в Атина, заяви гръцката телевизия „ Скай “. Събитието ще бъде маркирано с всеобщ протест в центъра на столицата в петък.

Движението по пътищата ще бъде последователно лимитирано от 06:00 ч. през днешния ден до 06:00 ч. в събота. В петък, когато ще се организира самото шествие, ще бъдат затворени за придвижване всички улици и площади наоколо до Политехническия университет, както и всички улици към американското посолство.

Според известие на гръцката полиция през този интервал последователно в центъра на столицата ще бъде неразрешено прекъсването и паркирането на транспортни средства в зоните на събитието, както и в по-широкия регион на центъра.

Разписанието на градския превоз ще бъде промененно, като краткотрайно ще бъдат изменени и спирките на рейсовете и тролеите, които минават през региона на висшето образователно заведение.

На 14 ноември 1973 година пред постройката на Политехническия университет в Атина стартират всеобщи студентски митинги за събаряне на военната тирания (военната хунта), които са потушени на 17 ноември с влизането на танкове в университета. По време на митингите умират 23 души, а над 1500 са ранени. Бунтът се счита за началото на поредност от събития, довели до рухването на военната хунта и възобновяване на демокрацията в Гърция, напомня Българска телеграфна агенция.


Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР