Огнян МинчевНагли мутри има навсякъде по света. Но у нас

...
Огнян МинчевНагли мутри има навсякъде по света. Но у нас
Коментари Харесай

Българската болест е безнаказаност, вследствие на всеобща корупция и мутризация

Огнян Минчев

Нагли мутри има на всички места по света. Но у нас те могат да се разхождат в града с 200 при 50 наказателни постановления. В колата на хипотетичния нарушител е имало полицейска лампа, стоп палки... Българската болест е безотговорност, в резултат на всеобща корупция - несъмнено, от горната страна надолу. Книжката на този непрокопсаник не е отнета след 50 акта на нарушаване. Какво ще се случи в съда - също не можем да знаем.

Убийства като това на Милен Цветков и на двете девойки нощес са върха на една

пирамида на безотговорност

Надолу по пирамидата са по- " почтените " прегазвания на закона. На дъното на пирамидата са " дребните " нарушавания, които всеки от нас позволява по една или друга причина по една пътна мрежа, изпълнена с дупки, неприятни обозначения и КАТ-аджийски коли, ловко прикрити зад знака " 60 ".
Законът в България, както нормално, се прави за някои хора - не за всички. Снощната мутра явно е била над закона. Над закона са шайките мотоциклетисти, преднамерено извадили заглушителя от своя шумозаглушител - с цел да ни " впечатляват " какъв брой са велики. Живея на километър от Цариградското шосе. Всяка нощ от 2 до 4 чувам воя на хвърчащите мотоциклетисти и приветствам техните майки. Какво вършат тези, които живеят на 20, 50, 100 метра от шосето - не знам... Никъде в цивилизования свят този писък с трицифрени децибели не е позволен. За разлика от България.

По автомагистралите - с изключение на дупки и постоянни поправки - имаме мъчно разрешими алтернативи. Във външното платно карат хора с лимитирани благоприятни условия на своите коли, ТИР-ове и други по-бавни возила. Там скоростта се поддържа от време на време под 70-80 км./час Във вътрешната лента хвърчат беемветата и мерцедесите на господстващата мутренска класа - дали с 200, дали с 220, дали с повече... Гневно примигват и те гонят от пътя им. Не можеш да караш със 120 - би трябвало непрестанно да сменяш лентите. Освен в случай че не преминеш във външната - сервизната...
Освен

владичество на примитивния мутренски нрав,

тази реалност е основана и от всеобщото публично схващане, уверено, че законът у нас се написа единствено за простолюдието - и то за по-глупавата част от него. Убеждението за " закона - врата у поле " не е анекдот, а господстващ нрав на обществени връзки. Защото всеки, който има " малко ум " или " малко власт " ще откри метод да заобиколи закона. Ако споделите със междинния българин, че законът в цивилизования свят е основан с цел да облекчава живота на елементарния човек и да му оказва помощ, той ще ви изгледа съмнително и ще си намерения - " Ей, академик човек... Какви ли не нелепости са му напълнили в главата... "
Бог да елементарни почтените жертви на мутренската безотговорност и безвластие! Пирамидата на безнаказаността пораства " от горната страна надолу ". Но нейното смаляване е допустимо единствено с старания " изпод нагоре ". Трябват жители...

Б.Р. Коментарът е провокиран от снощната жестока злополука в София, лишила живота на две млади девойки.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР