Огнян МинчевФейсбук Проектокабинетът на Габровски не мина - до голяма

...
Огнян МинчевФейсбук Проектокабинетът на Габровски не мина - до голяма
Коментари Харесай

Огнян Минчев: Ние сме на границата на авторитарно управление по евразийски образец

Огнян Минчев

Facebook

Проектокабинетът на Габровски не мина - значително предстоящо. Вместо да се опитат да реализират рационален компромис за ръководство и нормализиране на страната с избран период на деяние във времето, забележителна част от депутатите утвърдиха главния си принцип на политическо държание - " Колкото по-зле, толкоз по-добре ".

Този принцип води страната към злополука, а упражняващите го - към политическо несъществуване.

Пътят на Има Такъв Народ ще се окаже инфекциозен.

Имаше ли опция? Да, имаше. Но пътят към нея бе зарязан от дълго време - и от съвсем всички така наречен " политически сили ".

 

Най-цинични бяха рецензиите за това, че в оферти кабинет на Габровски има несъответствуващи фигури, има хора на едноличния владетел Радев. Да, има - тъй като вие подарихте неограничената власт на Радев. Има, тъй като не подкрепихте кардиналната опция за постоянен кабинет. Ако бяхте я подкрепили, и съставът на кабинета Габровски щеше да е друг.

Обструкцията на оферти кабинет се въодушевява от прогнозите на последните социологически сондажи. Според тях изборните резултати през днешния ден биха били съвсем същите както през октомври. О-о, споделят си мераклиите, до март ще нараснем още... Може и да нараснете, само че по-вероятно е да се отправите на среща с... шоуто на Слави. Там, на това място нормално се срещат всички тарикати, които си мислят, че могат да злоупотребяват безпределно с търпението на жителите - и с техния избор.

Едно е несъмнено - продължаващата без изгледи за разрешаване политическа рецесия в България налива вода единствено в една мелница - в мелницата на разрастващата се еднолична власт на Румен Радев. Честито! Резултатите ще следим - и ще изпитаме върху гърба си всички ние, българските жители.

" Има ли късмет за втория (третия) мандат...? " Господ дава, само че в кошара не вкарва.

Властовата монополизация в България от настоящия президент доближи до степен на сложна обратимост. Връщането на обществената власт в ръцете на груповите демократични институции - и на първо място в Народното събрание - е все по-малко евентуално при настоящата парламентарна игра с нулев резултат.

Ние сме на границата на властническо ръководство по евразийски пример.

 

Единственият въпрос, който към момента не е получил финален отговор е дали " революционерите " вършат всичко това от нелепост и продажна изгода, или са съзнателни марионетки на властническия антибългарски план. Съмнително е поредното им държание в интерес на едноличната узурпация на властта през последните две години и половина - и когато са в услуга на своя патрон с вдигнатия над главите на всички ни пестник, и когато са сякаш в спор с него.

Между другото - тези, за които бе вдигнат юмрукът на гневния владетел през юли 2020-та, през днешния ден са се завърнали... Воюващите лагери на олигархичното задкулисие са се помирили и са се обединили под височайшето му снизхождение.

 

Помните ли лозунга " Мутри вън... "? Свърши се тая. Сега лозунгът е - " Момчета от всички групировки, заповядайте...! "

 



 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !  

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР