Огнян Минчев“Не разбирахме, че корупцията и руското влияние са едно

...
Огнян Минчев“Не разбирахме, че корупцията и руското влияние са едно
Коментари Харесай

Строим крехки пясъчни замъци, които са лесни за разрушаване от марионетките на руско-българската олигархия

Огнян Минчев

“Не разбирахме, че корупцията и съветското въздействие са едно и също нещо. Корупцията е най-хубавият външнополитически инструмент на Москва на Балканите “, сподели Кирил Петков пред " Таймс ".

Петков може би е схванал това неотдавна, само че за мнозина от нас то е известно от десетилетия. Това е истина, повтаряна от години при всеки подобаващ казус на надменно държание на българската посткомунистическа олигархия в интерес на взаимните й дейности и ползи с сътрудниците й от кремълската олигархия. Този механизъм на дълбока съгласуваност на българската систематична корупция с съветското олигархично въздействие е структурно интегриран в българската политическа система за повече от четвърт век след 1992 година
Връзката сред съветско въздействие и българска корупция по високите етажи на властта провокира рецесията на връзките сред премиера Жан Виденов и " Газпром ". Същата връзка стимулира преврата на руско-българската олигархия против ръководството на Съюз на демократичните сили и Иван Костов, приключил с довеждането в България на някогашния цар. Руският надзор посредством корупция по върховете на властта изхаби процесите на политическо посланичество по време на Тройната коалиция и докара до успеха на ГЕРБ като популистка опция през 2009 година

ГЕРБ бе интегрирана в олигархичния модел на съветски надзор върху България

посредством де факто бизнес обединението със Сарая. Когато се показваха " търкания " в тази коалиция - сваляха Бойко от власт. Когато нещата се урегулираха - следваше нов мандат. Когато Кирил Петков и Асен Василев пристигнаха на власт - първо като служебни министри, след това като водеща политическа мощ, те би трябвало добре да познават и да схващат дълбоката връзка с съветския корупционен надзор и на съперниците си от ГЕРБ и на ментора си от другата страна на " Дондуков ". Явно са се надявали " да минат метър ", да се оправят с алтернативите на властта без да се изправят пред стената от съветски напън - енергиен, корупционен, институционален. Не единствено, че не се оправиха, ами си проведоха изключително тежък вид за понасяне на този съветски напън. Заобиколиха се от едната страна с Българска социалистическа партия - партия на обществено съветско въздействие, и с Има Такъв Народ - квазиполитическа групичка за лобистки поръчки на подмолни олигарси - несъмнено, подвластни и свързани с съветския надзор.

Трябваше ли Кирил и Асен да паднат от власт, с цел да схванат, че толкоз устойчива и постоянна структура за олигархично заменяне на обществените, формалните механизми на властта в една страна от НАТО и Европейски Съюз не може да съществува без директен напън извън, от някогашния колониален, руски стопанин, мутирал в олигархия на " вертикалата на властта "?
Независимо от това какво са разбрали за връзката сред олигархия, корупция и съветски надзор в България Кирил и Асен, вероятността те още веднъж да настъпят същата мотика в случай че още веднъж се доберат до властта е доста висока. Двамата политически младежи тесногръдо и настойчиво не престават да въплощават своите разбирания за положително и неприятно, за корупция и бистрота в избрани партии и да ги персонифицират. От гл. точка на корупцията за Кирил и Асен ГЕРБ и Движение за права и свободи, изключително Бойко Борисов са " неприятните ". ОК, разбирам. Но Има Такъв Народ до скоро, а Българска социалистическа партия и до ден сегашен бяха " положителните ". Защо, в случай че мога да попитам? Елитът на коя партия сътвори българската олигархия?

Чии олигархични кръгове теглеха конците на чалга партията

та сценаристите и сайбията й можеха да бъдат " част от смяната ", а ГЕРБ и Движение за права и свободи - не можеха...?
Руското въздействие, корупцията по високите етажи на властта са систематичен феномен на българската политическа система и на нейната дълбока взаимозависимост от задкулисието. Успешната битка с тази олигархична методичност е подвластна не от избора на " неприятни " и " положителни " партии и персонажи, а от по-задълбочени визии и структури за гъвкаво политическо съдействие за изплъзване малко по малко от дълбоката съветска взаимозависимост, която стои в основата на систематичната корупция. В тази битка може да се наложи да бъдеш съдружник и на дявола за един миг, с цел да можеш да го победиш в идващия миг.

Повечето български партии и политици не са почтени в съприкосновението си с съветския корупционен механизъм върху българската олигархична система и българската политика. Малкото изключения са прекомерно слаби заедно, с цел да осъществят антикорупционна - анти великодържавна политика на ликвидиране на българската страна от систематичното корупционно въздействие на някогашната колониална метрополия. Стратегията за ликвидиране би трябвало да бъде по-комплексна и да образува функционални политически болшинства - най-малко за прочут интервал от време, които да не бъдат директно уязвими от марионетки, чиито конци се теглят от задкулисието. Как може да стане това? Ето това е съдържателната алтернатива на българския политически развой, върху която би трябвало да фокусираме напъните си. Засега строим нежни политически крепости от пясък, които са прекомерно лесни за разрушение от марионетките на руско-българската олигархия и нейхната корупционна система.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР