Огненият ад в Гърция се завърна. Стихията бушува в района

...
Огненият ад в Гърция се завърна. Стихията бушува в района
Коментари Харесай

Огнен ад в Гърция: Откриха десетки обгорени тела при пожар

Огненият пъкъл в Гърция се завърна. Стихията бушува в региона на Александруполис, в област Еврос и стига на 10 км. от границата с България. Днес гръцките пожарникари откриха десетки изпепелени тела в гористия регион на Дадя.

Гръцките медии оповестяват за 26 починали в пламъците, само че претърсването на региона продължава. Предполага се, че става дума за групи мигранти, които са попаднали в огнен капан.

Жителите на селата покрай пожара са били евакуирани. Местността попада в едни от най-използваните от незаконни мигранти направления по пътя им от Турция към България и Европейския съюз.

Пожарникари откриха телата на 26-те жертви на огъня в резервата Дадя, който се намира до турската и българската граница.

Властите допускат, че са незаконни мигранти, които са се криели в гората. Ако бяха подали сигнал щяха да ги спасят, споделят пожарникарите. Води се следствие с безпокойство, че може да има още жертви.

" Предвид обстоятелството, че няма известия за изчезнали или изчезнали поданици на близките региони, се проверява вероятността тези хора да са влезнали в страната незаконно. Напомням, че през вчерашния ден бяха изпратени известия за уведомяване на паника посредством незабавния телефон 112 с предизвестия за евакуация на региона ", съобщи Янис Артопиос, представител на пожарна бригада.

Остава сериозна пожарната конюнктура в град Александруполис. Евакуираха жителите на крайните квартали на града, до които доближи огънят.

Стихията унищожава всичко по пътя - горски масиви, къщи, коли, заведения. Според притежателите на хотели туристите са напуснали още преди два дни след предизвестие от гръцките управляващи.

Местните поданици през днешния ден след обяд се изтеглиха по посока Комотини. Други ги отдалечиха от рискови региони с транспортен съд на брегова защита и частни яхти.

Ферибот беше трансфорат във краткотрайна болница, откакто огънят и гъст пушек доближиха до университетската болница в града. Част от пациентите са в тежко положение, споделят лекарите, които се грижат за тях.

" Имаше проект за незабавна евакуация. Първо, интубираните недоносени бебета. След това, най-тежките случаи. Те бяха изведени първи. Дойдоха специфични коли за спешна помощ от целия район. Работя тук от 27 години. в никакъв случай не съм виждал сходно нещо. Прилича на полесражение. Носилки на всички места, пациентите по земята, с включени системи. Взехме им медикаментите, всичко за вливанията. Като на война! ", разяснява Никос Гьокцидис, медицински служащ.

Поради слаба видимост е затворена в двете направления автомагистралата Александруполис - Комотини. Друг огнен фронт е деен до град Комотини в последните часове.

Властите изпращат известия по мобилните телефони хората от няколко села в района да са в подготвеност за евакуация.

Не беше пощаден от огъня и полуостров Халкидики, където почиват хиляди българи. Там огънят беше бързо локализиран в горски терен и не доближи до хотели. Няма заплаха за туристите.

В този час няма дейни пожарни огнища директно до българската граница. Вятърът промени посоката и няколко пожара бяха локализирани. При тези метеорологични условия - мощен вятър и температури до 40 градуса, вятърът е главен фактор, признават пожарникарите от област Еврос.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР