„Огнени вихри“ се бълват от огромен горски пожар, който бушува из Запада

...
Горски пожар, започнал в национален парк в Калифорния, е изпепелил
Коментари Харесай

Горски пожар, започнал в национален парк в Калифорния, е изпепелил десетки хиляди акра – и е толкова силен, че бълва опасни въртящи се огнени вихри .

Длъжностни лица казаха, че пожарът в Йорк се е запалил в Националния резерват Мохаве в края на миналия месец, изгаряйки 30 000 акра до неделя. Сухата растителност и силните ветрове създадоха "изключително предизвикателни условия", а в някои райони имаше пламъци от 20 фута. До края на същия ден той се разпространи на 70 000 акра и се разпространи в Невада.

Докато служителите на Националната паркова служба и първите респонденти се втурнаха да се опитат да овладеят огъня, фейсбук страницата на парка каза, че някои свидетели са забелязали „огнени вихри“ от северната страна на пламъците.

данни за горски пожар. Въпреки че оттогава пожарът се е разпространил още по-далеч в южната част на Юта, служители казаха, че се наблюдава "по-малко пожарна активност, отколкото през предходните дни".

Произходът на пожара остава в процес на разследване. Длъжностни лица казват, че е започнало на частна земя в Националния резерват Мохаве.

„Ограничената видимост поради гъстия дим е предизвикателство, пред което са изправени пожарникарите“, казаха те. „С видимост до една миля или по-малко в някои райони това има значително значение и причинява опасни условия, възпрепятствайки противопожарните операции, тъй като засяга въздушната поддръжка, движението на наземните екипи и комуникациите между противопожарните звена.“

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР