Огнеборци гасят пожара в иглолистна гора в местността Дивчовото, община

...
Огнеборци гасят пожара в иглолистна гора в местността Дивчовото, община
Коментари Харесай

Гори иглолистна местност край Етрополе

Огнеборци гасят пожара в иглолистна гора в местността Дивчовото, община Етрополе. Огънят е в мъчнопроходим каменист терен. Няма потърпевши жители и чиновници на Районната работа за пожарна сигурност и отбрана на популацията, оповестиха от общинския пресцентър. Оттам допълниха, че няма заплаха за популацията към този час.
Прочетете още
Два други пожара са потушили нощес пожарникарите в региона, допълниха от общинската администрация. Единият е засегнал 100 декара борова гора в региона на Държавно горско стопанство Етрополе, сред селата Ямна и Черни Вит. Огънят е стигнал наоколо до къщите в село Оселна, само че е овладян и са избавени шест къщи.

В землището на село Рибарица са изгорели към 10 декара сухи треви и шубраци. Частично е наранена необитаема сграда. Спасени са две къщи. В гасенето на двата пожара са взели участие чиновници на горското стопанство, взаимно с огнеборци и чиновници на Община Етрополе, както и доброволци. Води се следствие за аргументите за пожара.

От пресцентъра на Общината приканват жителите да бъдат деликатни, когато вършат излети в горски местности, да съблюдават разпоредбите за сигурност и да не палят огън на нерегламентирани места, съобщи Нова. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР