Огледахме всички локации, които са проблемни, набелязали сме решения, строителят

...
Огледахме всички локации, които са проблемни, набелязали сме решения, строителят
Коментари Харесай

Служебни министри: Няма газ в интерконектора с Гърция, това е строителна площадка

„ Огледахме всички местоположения, които са проблематични, набелязали сме решения, строителят би трябвало да приготви график. Държавата ще помогне той да завърши обекта. Има проблем със скадата, която ръководи целия интерконектор. Без нея няма по какъв начин интерконекторът да работи. Ние през днешния ден газ не открихме в интерконектора, открихме незавършени строителни работи и неприключила скада ”, съобщи вицепремиерът и министър на превоза и известията Христо Алексиев, който дружно с министъра на районното развиване и благоустройството Иван Шишков направиха ревизия на Междусистемната газова връзка Гърция-България.

По думите му първи приоритет е газовата връзка, по-късно стабилизиране на „ Булгаргаз “, тъй като без значение кой е снабдител, в случай че сдружението не може да заплати то няма никакъв смисъл.

„ Кризисният щаб работи, на следващия ден ще имаме подготвени резултати и ще ги съобщим за стабилизирането на „ Булгаргаз ”. Положението в „ Булгаргаз “ е доста сериозно, дупката там е за повече от 1 милиард, нищо не е обезпечено от позиция на заплащането ”, заяви Алексиев.

Алексиев бе безапелационен, че думите на Кирил Петков за корабите с газ не дават отговор на истината - „ Има три кораба, само че те не са обезпечени “. Министърът в добави, че танкерите не са отказани, а са отсрочени, тъй като „ Булгаргаз ” няма опция да ги заплати.

„ Разбирам, че сме в политическа акция, само че ние би трябвало да си вършим работата, с цел да има газ на положителни цени за хората и промишлеността. Вие къде се намирате – на един строителен обект? ”, обърна се Алексиев към публицистите.

Служебният министър на районното развиване и благоустройството Иван Шишков добави, че инспекциите на интерконектора ще бъдат всеки ден, с цел да се знае по какъв начин върви строителството.

„ На процедура сме в интервал, в който страната стартира да ревизира всекидневно освен обекта, само че и документите. Искаме да спечелим този период, с цел да не се бавим, когато се постанова да се събират документи и когато градежът е подготвен да мине във въвеждане в употреба ", съобщи районният министър.

„ Има разнообразни строителни условия, които не са изпълнени, няма да вършим взаимни отстъпки, ще бъде въведен в експоатация. Най-проблематичното е самата компютърната връзка с Гърция.  Не знам какви са били мненията, че обектът е подготвен. На мен, който съм проектант, обектът ми наподобява като една първокласна страда с мебели, само че без ток и достъп до нея ”, заключи министър Шишков.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР