Официалното откриване на седмия национален лагер на Асоциация Докосни дъгата“

...
Официалното откриване на седмия национален лагер на Асоциация Докосни дъгата“
Коментари Харесай

Мащабната лятна инициатива „Младите хора на България – обединени“ създаде много усмивки и незабравими емоции

Официалното разкриване на седмия народен лагер на Асоциация „ Докосни дъгата “ и първия народен гвардейски училищен лагер на Сдружение „ Младежки гвардейски отряди “ под надпис „ Младите хора на България – обединени “ в Родопски трагичен спектакъл „Николай Хайтов“ – Смолян се трансформира в извънредно прочувствен и паметен празник за стотици деца, младежи, родители, плеяда спортни звезди и публични посетители.

Това e първото взаимно лятно мероприятие на двете организации, чиито ръководител е доктор Денислава Ангелова.

За да поздравят децата и младежите, с наличието си самодейността персонално поддържаха олимпийската шампионка по карате Ивет Горанова, златните девойки по художествена гимнастика Ренета Камберова и Мадлен Радуканова, международната шампионка по бокс Станимира Петрова, европейският първенец по повдигане на тежести Христо Христов, джудистите Ивайло Иванов и Божидар Темелков, футболният вратар Владимир Стоянов от Лудогорец, волейболната легенда Теодор Салпаров, ръководителят на УС на ВК Хебър Александър Иванов, баскетболният национал Йордан Минчев, младата боксова вяра Ергюнал Сабри, таекуондистката Екатерина Иванова, сенсей Русалин Русалинов – вицепрезидент на Българската национална федерация по карате и бегачите от Пробега на мира. Сред участниците в откриването бяха още психологът Александра Гърдева и поп изпълнителката Валентина Александрова. Сред формалните посетители бяха и полк. Илия Милушев – консултант на президента по защита и сигурност, полк. Кънчо Иванов – пълководец на Националната гвардейска част, кметът на Смолян Николай Мелемов, зам, кметът на Община Смолян Марин Захариев и ръководителят на общинския съвет Ангел Безергянов.

През цялото време на видно място на сцената стояха купата на безспорния футболен първенец на България – „ Лудогорец “, и купата на волейболен клуб „ Хебър “ – Пазарджик. Те бяха сложени пред децата и младежите в символ на благодарност към всяко дете на двата лагера, само че и с цел да му покажат, че пътят на първенците може от време на време да е сложен, само че постоянно носи удовлетворение, а при неизменност триумфът е обезпечен.

Водещ на събитието бе чаровната спортна журналистка Елена Яръмова, която още първоначално се извини от името на уредниците, че климатичната конюнктура е трансформирала първичния проект откриването да се състои на връх Снежанка, само че означи, че в идващите дни всички участници в лагера ще се качат дружно на превъзходния връх. По изключително занимателен метод тя описа пред присъстващите легендите за зараждането на името на курорта Пампорово и Орфеевите скали.

„ Връх Снежанка е кръстен на едноименната героиня и помощничка на Дядо Коледа, тъй като през по-голямата част от годината е със снежна одеждa. Тези митове, които се пресичат на връх Снежанка – за кръстопътя на международните кервани, донесли парченце от всяка далечна страна тук, на величествената арфа на Орфей и неговата безконечна обич, и на Снежанка, която дава дарове на децата, ни заведоха на върха, тъй като с нашите лагери срещаме на кръстопът разнообразни деца и техните истории, учим ги на привички и разбирания за здравословен метод на живот, които ще са техни спътници вечно, и несъмнено – подаряваме им доста обич, грижа и отношение, и най-много: оставаме другари доживот “, показа Елена Яръмова.
Официалното разкриване на летния лагер под надпис „ Младите хора на България – обединени “ продължи с предаване на факела на мира на дребната Хриси, която събра погледите и аплодисментите на всички с роклята си, изобразяваща българския трикольор. Впоследствие признакът на мира се озова в ръцете на зам. кмета на Смолян Марин Захариев, който насочи приветствени думи към присъстващите.

Последва и привет от полк. Илия Милушев, който прочете приветствен адрес от името на президента Румен Радев. В него президентът поздравява доктор Денислава Ангелова, Асоциация „ Докосни дъгата “ и Сдружение „ Младежки гвардейски отряди “ за организирането на летния лагер. „ Изразявам своето почитание и самопризнание към изключителния възторг, национализъм и родолюбие, които демонстрирате и с помощта на които прелестната самодейност се реализира. Приветствам ви за значимия принос към възпитанието на подрастващото потомство в духа на българските обичаи, почитание към славната ни история и нравствени полезности “, обръща се президентът към доктор Денислава Ангелова.

Златното момиче по художествена гимнастика и общински консултант в Пазарджик Ренета Камберова благодари от името на всички спортисти за опцията да прекарат времето си през идващите дни с децата и младежите и изрази подготвеност, че с останалите първенци ще създадат всичко по силите си, с цел да им оказват помощ със препоръки и опит.

Програмата продължи с богата музикална палитра, включваща вълнуващи осъществявания на оркестър „ 101 каба гайди “, отбор „ Родопа “, представителния отбор на Националната гвардейска част със солисти Росица Кирилова, Станислава Димитрова – Съни и Веселин Вачев. Огромен поклон към българската музика бе всяко осъществяване от сцената, което публиката поемаше с щастливи възгласи, овации и на крайници по време на целия концерт. За наслада на стотиците деца и младежи в забавата се включиха и анимационните герои от плана „ Мисия спорт на обичаните герои “, които също способстваха за страхотното въодушевление, пресъздало се в усмихнати, слънчеви, танцуващи и пеещи младежи и спортисти.

Песните „ Моя страна, моя България “ и „ Обединени “ ознаменуваха грандиозния свършек на огромното мероприятие в смолянския спектакъл, само че откликът и споделеното прекарване на всички в залата подсказаха, че това сигурно е единствено началото на поредност от незабравими дни.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР