Официалното откриване на българското председателство на ЕС в Брюксел премина

...
Официалното откриване на българското председателство на ЕС в Брюксел премина
Коментари Харесай

Изба New Bloom представи бутиковата серия F2F в Брюксел

Официалното разкриване на българското председателство на Европейски Съюз в Брюксел мина с тостове с неповторими виновност от Тракийска равнина. "Това, което може би не знаете, е че на нашите български земи траките са правели едни от най-хубавите виновност в Европа ", съобщи министър Лиляна Павлова. Оперната прима Соня Йончева се причисли към събитието от Ню Йорк, след което пожела на гостите "Наздраве " с чаша българско вино от тракийските земи.

Червеното вино, което пробваха гостите, е F2F, купаж от сортовете Каберне Совиньон, Сира и Регент. New Bloom Winery са единствените в България, които отглеждат лозови масиви от немския вид Регент, както и различен нетрадиционен винен вид – Дорнфелдер, който участва единично в другото алено вино в серията F2F. Производителят бе първият, който заложи на толкоз ексцентрични винени комбинации още през 2007 година. Още при основаване на лозовите масиви екип от агрономи, енолози и технолози от избата са изследвали особеностите на климата, изработен е разбор на почвените пластове, акуратен избор на поставка и подобаващ клон от сорта. С постоянни замервания за ароматна и фенолна зрялост, специалистите сортират деликатно времето на жътва, която се прави ръчно. Бутилките се затварят с коркови тапи от най-високо качество и на ръка се запечатват с восък. F2F се създава в лимитиран брой бутилки. „ Радваме се, че можем да представим българското винарство пред Европа с едно неповторимо и запаметяващо се вино като F2F. Надяваме се европейските да асоциират винена България с уникалност и почитание към тероара “, описаха от производителя.

New Bloom Winery се намира в град Съединение, до Пловдив. Избата разполага с 6000 дка лични лозови масиви, които се намират в Тракийска равнина. Според технолозите във винарната – точно тероарът и положителният климат им дават опция да вършат виновност, които в най-голяма степен могат да показват един съвременен и друг прочит на българската винена сцена. През 2017 година New Bloom Winery бе избрана за маза на годината. Тяхното F2F е измежду най-хубавите родни виновност в последната ранглиста на DiVino. По време на откриването на председателството в София, избата още веднъж се включи със свои виновност от едноименната марка New Bloom, която също включва екзотичните сортове Регент и Дорнфелдер.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР