Официалното откриване на 32-рите Летни олимпийски игри в Токио започна.

...
Официалното откриване на 32-рите Летни олимпийски игри в Токио започна.
Коментари Харесай

Откриването на Олимпийските игри в Токио започна

Официалното разкриване на 32-рите Летни олимпийски игри в Токио стартира. Игрите, които минаха през куп инциденти - пандемия от COVID-19, отсрочване с една година, фрапантни противоепидемични ограничения. За първи път конгрес под петте преплетени кръга ще се организира без аудитория.

Началото на церемонията стартира с 694 салюта за първите зари. След това домакините заложиха на ефектни осъществявания по какъв начин спортистите съумяха да запазят себе си и здравето си по време на пандемията, тренирайки от вкъщи, без своите треньори.

Основната роля в първия сегмент от откриването на Олимпийските игри беше отредена на Ариса Цубата - шампионка по бокс на Япония и здравна сестра. По този метод домакините пожелаха да отдадат справедливо внимание на медиците, които в последната година бяха едни от най-важните хора в обществото - борейки се за живота на милиони по света по време на COVID-19.

Флагът на домакините от Япония беше импортиран на Олимпийския стадион от четирима спортисти, здравен служащ и човек в неравностойно държание, предвождани от деца.
Снимка: БГНЕС  Откриването на Олимпийските игри в Токио стартира

На трибуните участват 10 000 души публични лица, като на основната естрада се появиха две от най-важните фигури - императорът на Япония Нарухито и президентът на Международния олимпийски комитет Томас Бах.

Организаторите на Игрите уважиха и паметта на починалите от COVID-19 по време на пандемията посредством особено осъществяване “Тишината на гората”, последвано от минута безмълвие в памет на жертвите.

В идващия сегмент от церемонията по откриването, озаглавен “Трайно наследство”, бяха показани обичайни неща от японската просвета и локалните обичаи, като главно място беше отделено на дървообработването.
Снимка: БГНЕС  Откриването на Олимпийските игри в Токио стартира

Един от най-оптимистичните сегменти по време на церемонията, която протича в по-минорно въодушевление поради неналичието на аудитория по трибуните и поради множеството жертви от COVID-19 в последната година, беше озаглавен “Животът продължава” и задачата му беше да насочи оптимистично обръщение, че макар множеството тежки моменти, хората би трябвало да продължат да живеят и да се усмихват, оставяйки зад тила си всичко неприятно, което е сполетяло тях и фамилиите им напоследък.

Парадът на нациите стартира обичайно с флага на Гърция, носен от състезателката в спортната пукотевица Ана Коракаки и представителят в спортната гимнастика Елефтериус Петруниас. Следващата делегация беше на олимпийския тим на бежанците. Българите пък ще излязат под №152.
Снимка: БГНЕС  Откриването на Олимпийските игри в Токио стартира

Знамето на България на церемонията по откриването ще носят най-титулуваната ни олимпийка - 49-годишната Мария Гроздева, носителка на пет олимпийски медала в спортната пукотевица, два, от които златни, както и 18-годишният плувец Йосиф Миладинов, който тази година прави най-успешната година в своята кариера - завоюва сребърен орден на 100 метра бътерфлай на Европейското състезание за мъже в Будапеща и две европейски трофеи за юноши в Рим - на 50 и 100 метра бътерфлай.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР