Официално стартира дебата относно новия проект на Закона за съдебната

...
Официално стартира дебата относно новия проект на Закона за съдебната
Коментари Харесай

Славов: Промени в правителството, може да спрат или забавят промените в Закона за съдебната власт

Официално започва дебата по отношение на новия план на Закона за правосъдната власт. Мнения, мнения и рекомендации могат да се оферират в период от 20 дни.

Основните положения в новия организационен закон на правосъдната власт са усилване ролята и самоуправлението на съда, въвеждане на условие за партийна индиферентност за членовете на висшите органи на правосъдната власт, понижаване на пълномощията на основния прокурор до административен началник на Върховната прокуратура, регламентиране на ясни и транспарантни процедури за състезания, кариерно развиване и командироване на магистратите. Специално внимание се отделя и на функционалностите на прокуратурата в наказателния развой.

" Ако има промени в държавното управление, може да се спре или забави процесът по гласуването на промени в Закона за правосъдната власт. Не е изключено и вероятно служебно държавно управление да не припознае тези текстове ", предизвести министърът на правораздаването Атанас Славов.

Той уточни, че ведомството се с справило с всички периоди и изготвило измененията в правосъдния закон, както е записано в Конституцията.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР