Официално станаха ясни новите зам.-министрите в още три министерства –

...
Официално станаха ясни новите зам.-министрите в още три министерства –
Коментари Харесай

Назначени са още нови зам.-министри

Официално станаха ясни новите зам.-министрите в още три министерства – на земеделието, на външните работи, както и на спорта.

За зам.-министър на земеделието е назначен Крум Неделков, който от януари 2020 година е заместник-декан по учебно-методична активност на Ветеринарномедицинския факултет при Тракийския университет в Стара Загора. Неделков има дълготрайна специализация в Съединени американски щати, има също научна степен лекар, както и има добита степен магистър по специалността ветеринарна медицина от Тракийския университет в Стара Загора.

Зарица Динкова е назначена за заместник-министър на външните работи. Тя има дълготраен опит в работата с разнообразни европейски институции, в това число като политически консултант в Европейския парламент. Била е и старши специалист в Министерството на земеделието и храните, дирекция " Европейска съгласуваност и интернационалните връзки ". Висшето си обучение получава в УНСС, компетентност " Международни връзки ", а от Университета " Комплутенсе " в Мадрид е магистър по интернационалните стопански връзки. Притежава тапия и от Испанската дипломатическа школа в Мадрид.

Баскетболната легенда и отговорник за националните тимове по баскетбол Росен Барчовски пък става зам.-министър на спорта.

Освен това със заповед на служебния министър председател Стефан Янев бяха назначени и към този момент известни зам.-министри. Такива са зам.-министрите на опазването на здравето (Александър Златанов, Тома Томов и Димитър Петров), на културата (Весела Кондакова, Борислава Танева и Пламен Славов), на правораздаването (Мария Павлова и Иван Демерджиев), както и на защитата (Пламен Йорданов и Александър Петков).
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР