Официално потвърденият брой на жертвите от циклона Идай, който помете

...
Официално потвърденият брой на жертвите от циклона Идай, който помете
Коментари Харесай

Жертвите на циклона Идай рязко се увеличиха

Официално доказаният брой на жертвите от циклона Идай, който опустоши Южна Африка на 14 март, внезапно се усили.
 Циклон трансформира град в Мозамбик в кално море: 300 са мъртви, 15 000 бедстват
Властите оповестиха, че единствено в Мозамбик починалите от тежкото наводняване, потопило пристанищен град там, са не 242, а 417. Със починалите в Зимбабве и Малави общият им брой е към 700 души и се чака да нарасне. Бурята умъртви минимум 259 души в Зимбабве, в Малави са регистрирани 56 жертви.

От Организация на обединените нации предизвестяват, че заплаха от наводнения има и поради сериозно нарасналите равнища на река Бузи в Мозамбик и Замбези. След като равнищата спаднат, ще има цялостна изясненост какъв брой са жертвите в най-засегнатата страна - Мозамбик.

Хиляди остават хванати в капан от придошлите води. Мнозина остават по покривите на здания, които единствени са останали над вода, и се молят да оцелеят. Правителствените центрове за помощ занапред стартират да получават помощи, които се надяват да доближат в точния момент до бедстващите.

Около милион и 700 хиляди души са наранени в Южна Африка. Няма ток, няма и течаща вода, голям брой домове са разрушени. В петък бяха обявени първите случаи на холера в Бейра, Централен Мозамбик.

Бедствието е невиждано до момента.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР