Официално обявиха за започване на ремонтните дейности по Хуманитарната гимназия

...
Официално обявиха за започване на ремонтните дейности по Хуманитарната гимназия
Коментари Харесай

Официално! Започват ремонта на рушащата се сграда на Хуманитарната гимназия в Пловдив

Официално оповестиха за започване на ремонтните действия по Хуманитарната гимназия „ Св. Св. Кирил и Методий “ в Пловдив. Стартът на първия стадий от реконструкцията и реставрацията на постройката монумент на културата ще се случи на 26 юни – последната учена седмица за тази година. Ремонт ще бъде осъществяван в границите на лятната почивка, като такава бе и първичната поръчка на властта, за да се избегне пренасяне на учениците в други здания. 
Прочетете още
Припомняме, че въпросителни по отношение на по кое време може да стартират дейностите по рушащата се постройка се появиха след непредвидена промяна на фирмата-изпълнител на публичната поръчката. Дружеството „ Трейс груп холд ”, което бе първичния избор, отпадна като победител от състезанието в средата на май, поради липса на значима част от документите. Така нейното място зае фирмата „ ВДХ “ АД, която бе класирана на второ място. Цената, която тя бе оповестила бе с 400 000лв. по-висока – 13, 3 млн.лв.

Настоящите ремонтни действия се чака да обзет покрива, дограмите, чиято направа коства доста време поради неповторимия дизайн, и фасадата на постройката. Дървената част ще се обследва и ще се импрегнира против пожар и вредители, като всяка греда поотделно ще бъде четиристранно обшита, с цел да се изпълнят условията за пожаробезопасност. Покривът, както и фасадите, колоните и цялата орнаментика, ще бъдат възобновени в достоверния си тип.

Първоначалната поръчка ремонтните действия да стартират през май не се извърши, като не се знае дали срокът до началото на образователната година ще бъде задоволителен за привършване на първия стадий от действия. Очакванията са обаче точно тогава те да бъдат финализирани.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР