Официално край на извънредната епидемична обстановка от 1 април.Маските остават

...
Официално край на извънредната епидемична обстановка от 1 април.Маските остават
Коментари Харесай

Край на извънредната обстановка: Маските и COVID мерките са препоръчителни


Официално завършек на изключителната епидемиологична конюнктура от 1 април.

Маските остават целесъобразни, а не наложителни в магазини, публични здания, учебните заведения и градския превоз. Същото важи и за дистанцията и дезинфекцията.

Заведенията работят без ограничавания в потенциала си.

Отпадат рестриктивните мерки в университетите, възбраната за свиждания в лечебни заведения и обществени домове, както и условието за работа от отдалеченост.

Коронавирус зоните стопират работа. Отпадат и цветовите зони за влизане в страната. Остава обаче условието за показване на европейски дигитален документ на граничните пунктове.

Макар към този момент да не са наложителни, ограничения като носене на маски и отдалеченост се съблюдаваха от мнозина в мола, в болничното заведение, а някои си останаха с маските даже навън.

„ От Израел сме. Кацнахме на летището и ни споделиха, че не сме длъжни да носим маски, само че аз желая да се защитя, тъй че на обществени места съм с маската си “, изяснява Одет Асиф.

„ Нося я на всички места, тук е намерено, по тази причина не я нося, рано е да се отстраняват “, споделя и Тошко Тенев.

„ Гледам да съм на разстояние и да съблюдавам отдалеченост, само че влизайки вътре в магазина я поставям. Не имам вяра пандемията да е предходна толкоз скоро “, показва и Татяна Иванова.

Въпреки че от през днешния ден маските са целесъобразни, близо половината от пасажерите в градския превоз са с тях.

Други одобриха с наслада облекчаването на рестриктивните мерки.

„ От по кое време го чакаме този миг, извънредно време е, за мен задоволително беше. Каквото било, било “, отбелязва Иван Вълев.

В една от общинските лечебни заведения в столицата, въпреки към този момент да имат единствено 10 Коронавирус кревати, те са заети. От болничното заведение са в подготвеност във всеки един миг да открият нови.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР