Официално беше открит нов разсадник, оборудван с автоматизирана поточна линия

...
Официално беше открит нов разсадник, оборудван с автоматизирана поточна линия
Коментари Харесай

Нов разсадник край Гоце Делчев ще произвежда по 1,5 млн. фиданки годишно

Официално беше открит нов разсадник, оборудван с автоматизирана поточна линия за произвеждане на контейнерни фиданки край гр. Гоце Делчев, построен от ЮЗДП.

Придобивката е неповторима по своите мащаби, новият разсадник е с индустриален потенциал над 1,5 млн. фиданки за залесяване годишно, а обектът ще обезпечи нови работни места, което свидетелства и за обществената му функционалност.

Проектът, в границите на който е построен разсадникът, е с название " Подобряване природозащитното положение на горски местообитания от мрежата Натура 2000 ".

Произведените контейнерни фиданки демонстрират висок % на прихващане, устойчиви са към въздействията на климатичните промени, могат да се съхраняват и залесяват целогодишно, което обезпечава по-голяма действеност и успеваемост при осъществяване на дейностите по залесяване.

Символичният старт на работата на обекта беше даден от инж. Валентин Чамбов, шеф на ЮЗДП, в наличието на зам.- кмета на община Гоце Делчев Валери Сарандев, шефовете на горските стопанства в Гоце Делчев и Гърмен, както и специалисти от Предприятието и горски чиновници.

Проектът се извършва от Югозападното държавно дружество с безплатна финансова помощ по Приоритетна ос 3 на Оперативна стратегия " Околна среда 2014 - 2020 година ", съфинансирана от Европейския фонд за районно развиване.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР