Официално беше открит най-новия парк в Пловдив, който е изграден

...
Официално беше открит най-новия парк в Пловдив, който е изграден
Коментари Харесай

Нов парк радва деца и възрастни в Пловдив СНИМКИ

Официално беше открит най-новия парк в Пловдив, който е построен на мястото на някогашната Гарнизонна фурна в район „ Западен “. 

На събитието участва кметът на „ Западен “ Димитър Колев, който публично откри парка, откакто пряза лентата, заяви.

" Преди 8 година някогашният кмет на Пловдив Иван Тотев и неговата администрация желаеха от Министерство на защитата да дават мястото на общината. Така в края на 2015 година получихме 7 дка с 9 здания множеството, от които бяха рискови и се наложи да ги премахнем. През 2021 година беше отстранена  главната постройка и теренът беше измит. Миналата година започнахме парка и година по-късно сме тук. В момента мястото е неузнаваемо и няма нищо общо с това което беше. Общата повърхност на парка е 8.5 дка като в него сме положили 1400 кв. м. троарни настилки, които са от доста положително качество. Имаме 2 прелестни детски площадки, стрийт фитнес, три тенис маси, които се употребяват до 23:00ч. Положили сме и 250 м. ограда, с цел да имаме сигурност за майките и техните деца Поставени са 24 камери, 56 пейки и поливна система, която е безусловно автоматизирана и се употребява от телефон с приложение. Искам да благодаря на всички по тази причина, че се случи. Мястото към този момент е обичано на всички поданици в квартала, тъй като той действа от повече от месец ", съобщи Димитър Колев.

За музикалната стратегия се погрижиха надарените реализатори от " Арт Войс Център ", както и Катрин Гачева, която взе участие в тазгодишното издание на " Гласът на България ".

Паркът е с напълно нови алеи, осветяване и видеонаблюдение. Изградени са две детски площадки за разнообразни възрастови групи, фитнес навън, има сложени и тенис маси. В средата му е завършен хубав площад, на който може да бъде сложена огромната Коледна елха през декември. Има и съвременна поливна система, която е изцяло автоматизирана и може да се ръководи от разстояние. Новоизградената част е обвързвана със остарелия парк в съседство, който също беше освежен в границите на плана.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР