Официалният представител на Съдебната система на Иран Масуд Сетайеши заяви,

...
Официалният представител на Съдебната система на Иран Масуд Сетайеши заяви,
Коментари Харесай

Иран обвини бившия президент Рухани във валутни измами

Официалният представител на Съдебната система на Иран Масуд Сетайеши съобщи, че прокуратурата по активността на духовенството на Иран е образувала наказателно дело против някогашния президент Хасан Рухани /на снимката/ за машинация на финансовите пазари, заяви Al-Jazeera. Той означи, че делото е поради валутни измами на Рухани, както и интервенция в иранския фондов пазар.

По-рано ръководителят на комисията по външни работи на Камарата на представителите на Съединени американски щати Майкъл Маккол съобщи, че решението на американските управляващи да освободят активи на Иран в размер на 6 милиарда $ в границите на съглашението за продан на пандизчии, ще докара до усилване на терористичните интервенции в Близкия изток и ще подтиква упоритостите на Техеран за придобиване на нуклеарни оръжия.

Той акцентира, че желае да върне американците в родината им повече от всеки различен и един от тях е с " изключително огромна стойност ". Но даже и в тази обстановка е належащо да се гледа трезво на ситуацията, означи сенаторът. Маккол има вяра, че средствата, трансферирани на Иран, могат да послужат като финансова поддръжка за " прокси войните и терористичните интервенции " на Техеран и " подхранват желанието му да придобие нуклеарно оръжие допустимо най-скоро ".
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР