Официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова сравни действията

...
Официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова сравни действията
Коментари Харесай

Захарова сравни поведението на САЩ в Украйна с вълка от приказка за седемте козлета

Официалният представител на съветското външно министерство Мария Захарова съпостави дейностите на Съединени американски щати по украинската рецесия с държанието на вълка от приказката " Вълкът и седемте козлета ".

Белият дом съобщи във вторник, че администрацията на Съединени американски щати не търси спор с Москва и не желае боевете в Украйна да станат нуклеарни, което би било злополука за всички. В сряда Захарова беше запитана в ефира на радиостанция " Спутник " каква позиция е заел в този момент Вашингтон, дали я е трансформирал, има ли поле за преговорния развой.

„ Помните, нали? „ Деца, деца, майка ви пристигна, мляко донесе ", цитира дипломатът приказката „ Вълкът и седемте козлета ".

„ Само отвори вратата и я пусни. Това е почти същото, - разказа обстановката Захарова. - Такава история за това по какъв начин " миролюбивите " Съединени американски щати, които със личните си ръце направиха два в действителност антиконституционни държавни преврата в Украйна. Така постоянно се случва. Това, несъмнено, е просто една Нобелова премия за мир. Това е нещо толкоз антилогично ", означи Захарова.

Тя уточни, че „ невероятно е, от една страна, да се доставят оръжия на една конфликтна страна, макар обстоятелството, че тази страна изповядва мизантропска идеология, облечена е със знаци, свастика, непрекъснато се базира на времената на Втората международна война, „ черпейки ентусиазъм от там под формата на националистически батальони, под формата на техните знаци и в това време на Съединени американски щати, която стои зад всичко това, да заявява, че е миролюбива и не желае утежняване на обстановката. Това е чиста неистина. "

По-рано Вашингтон отпусна различен пакет военна помощ на Украйна в размер на 1,1 милиарда $, който включва, наред с други неща, 18 ракетни системи за залпов изстрел HIMARS и 150 бронирани SUV Humvee, както и 150 тактически теглещи транспортни средства, радари и системи за отбрана против безпилотни летателни апарати, муниции за системи за противовъздушна защита. Така от началото на съветската военна спецоперация в Украйна общият размер на американската помощ за Киев доближи 16,2 милиарда $, а от началото на президентството на Джо Байдън - 16,9 милиарда $.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР