Официалният магьосник на Нова Зеландия, може би единственият магьосник, назначен

...
Официалният магьосник на Нова Зеландия, може би единственият магьосник, назначен
Коментари Харесай

Уволниха единствения официално работещ магьосник в света

Официалният вълшебник на Нова Зеландия, може би единственият вълшебник, назначен от страната в света, е освободен от своята служба, което поставя края на 23-годишната му работа в новозеландския град Крайстчърч, написа английският вестник The Guardian, представен от Фокус.

Магьосникът, чието същинско име е Иан Блекбери Чанъл, на 88 години, имаше контракт с градския съвет на Крайстчърч за последните две десетилетия, с цел да разпространява града посредством „ дейности на магьосничество и други сходни услуги “, на цена от 16 000 $ годишно. Общо за активността са му били платени 368 000 $.

Магьосникът, който е роден в Англия, стартира да прави вълшебен и развлекателни действия в обществените пространства малко след идването си в Нова Зеландия през 1976 година Когато в началото съветът се опита да го спре, обществеността стачкува. През 1982 година Асоциацията на шефовете на Художествената изложба на Нова Зеландия съобщи, че той се е трансформирал в живо произведение на изкуството, а по-късно, през 1990 година, тогавашният министър председател Майк Мур го помоли да обмисли опцията да стане формален вълшебник на Нова Зеландия.

Оттогава Иан Блекбери Чанъл служи в Крайстчърч, играе танци за дъжд в Нова Зеландия и Австралия по време на засушавания и е награден с орден за работа от кралица Елизабет Втора.

Сега обаче градският съвет на Крайстчърч сподели, че е изпратил писмо на магьосника, в което му благодари за услугите му през последните десетилетия и го осведоми, че приключват контракта му, съобщи представител на съвета Лин Макклеланд.

Макклеланд добави, че това е мъчно решение, само че магьосникът „ вечно ще бъде част от историята на градчето.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР