Официалните данни показват, че броят на случаите на Covid в

...
Официалните данни показват, че броят на случаите на Covid в
Коментари Харесай

Случаите на Covid в Китай достигнаха рекордно високи стойности

Официалните данни демонстрират, че броят на случаите на Covid в Китай е достигнал рекордно равнище от началото на пандемията, до момента в който страната се пробва да ограничи разпространяването на заболяването с незабавни забрани, всеобщи проби и ограничавания за пътешестване.

В Китай са регистрирани 31 454 вътрешни случая - 27 517 без признаци - заяви Националното здравно бюро. Броят им е относително дребен спрямо голямото население на Китай, което наброява 1,4 милиарда души.

Но според строгата политика на Пекин за нулева болест даже дребни огнища могат да затворят цели градове и да слагат под строга карантина контактите на инфектираните пациенти.

Тази политика провокира безсилие и неодобрение измежду огромна част от популацията, до момента в който пандемията наближава третата си година, предизвиквайки спорадични митинги и намалявайки продуктивността във втората по величина стопанска система в света.

Данните от сряда надвишават 29 390 случая на заразяване, регистрирани в средата на април, когато мегаполисът Шанхай беше блокиран, а жителите му се затрудняваха да купуват храна и да получават медицински грижи, написа Българска телеграфна агенция.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР