Официални представители на САЩ заявиха вчера, че ще предоставят няколко

...
Официални представители на САЩ заявиха вчера, че ще предоставят няколко
Коментари Харесай

САЩ дават 90-дневна отсрочка за износа към Huawei

Официални представители на Съединени американски щати обявиха през вчерашния ден, че ще дават няколко краткотрайни изключения от черния лист за износа против Huawei Technologies Co., давайки на някои снабдители и клиенти на китайския телекомуникационен колос 90-дневно отсрочване от тежките търговски санкции, осведоми Marketwatch.

В заповед, която трябваше да бъде оповестена в сряда, Министерството на търговията декларира, че ще даде краткотраен лиценз за експорт от Съединени американски щати към Huawei и десетки негови филиали. Съединени американски щати оповестиха заповедта за черния лист предходната седмица на съображение, че Huawei е опасност за националната сигурност.

Отлагането идва час откакто поделението Гугъл на Alphabet Inc. алармира за проекти, че ще понижи достъпа до някои от най-популярните си функционалности за смарт телефоните на Huawei. Ходът в края на понеделник задържа тези проекти, съгласно лице, осведомено с въпроса.

Отсрочката за Huawei облекчава напрежението сред Съединени американски щати и Китай, защото и двете страни се стремят да върнат комерсиалните договаряния на масата още веднъж. Изключването на достъпа на Huawei до съставни елементи от Съединени американски щати без изключения би било унищожителен удар за компанията. Изключенията демонстрират, че заповедта за черния лист "винаги е била лост в комерсиалните договаряния ", споделя Дерек Ножирс, академик от Американския институт по предприемачество.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР