Официалната селекция на 76-ото издание на филмовия фестивал в Кан

...
Официалната селекция на 76-ото издание на филмовия фестивал в Кан
Коментари Харесай

Вижте официалната селекция от филми на кинофеста в Кан

Официалната селекция на 76-ото издание на филмовия фестивал в Кан беше оповестена от дългогодишния ѝ шеф Тиери Фремо на конференция в Париж дружно с новия президент на форума Ирис Кнобло, написа NOVA.

Деветнадесет кино лентата ще се съревновават за премията " Златна палма ". Сред тях са " Съвършени дни " на Вим Вендерс, " Старият дъб " на Кен Лоуч, " Миналото лято " на Катрин Брея и " Чудовище " на Хирокадзу Корееда.

Фестивалът ще бъде открит с новия филм на Джони Деп " Жана дю Бари " . В лентата режисирана от французойката Майуен той играе френския крал Луи XV. Това е първата огромна роля за Деп след шумния правосъден развой за клюка с някогашната му брачна половинка Амбър Хърд във връзка изказванията ѝ, че е упражнявал физическо принуждение. Продукцията ще бъде показана в първата вечер на фестивала на Лазурния бряг на 16 май и ще бъде пусната по френските кина в същия ден.

Новият филм на режисьора Мартин Скорсезе " Убийците на цветната луна " с присъединяване на обичаните му артисти Леонардо ди Каприо и Робърт де Ниро също попада в формалната селекция. Това е седмото съдействие сред Скорсезе и Ди Каприо, както и единадесетото му партньорство с Де Ниро. Историята води фена в Оклахома през 20-те години на предишния век по следите на серийни убийства на индианци. Осемдесетгодишният Скорсезе,

Харисън Форд ще получи особено отличие по време на филмовия фестивал, където ще се състои и международната премиера на " Индиана Джоунс и реликвата на ориста ", 15 години след дебюта на " Кралството на кристалния череп " на същия конгрес.

Режисьор е Джеймс Манголд, който дебютира на Лазурния бряг преди 28 години, а в този момент се завръща като почетен посетител. Харисън Форд е участвал на безчет други прояви в Кан, защото всеки Индиана Джоунс е имал премиера на фестивала.

Към тях ще се причислят и останалите артисти, измежду които Фийби Уолър-Бридж, Джон Рис-Дейвис, Мадс Микелсен, Тоби Джоунс, Бойд Холбрук, Итън Айсидор и Антонио Бандерас. Това ще бъде първото присъединяване във франчайза без Стивън Спилбърг.

Сътрудничеството на Харисън Форд с режисьора на " Джурасик парк " стартира, откакто Спилбърг оказва помощ на Джордж Лукас да създаде облика на Индиана Джоунс по време на една почивка на Хаваите. Манголд получава благословията на Спилбърг и помощта на композитора, номиниран за " Оскар ", Джон Уилямс, който в този момент е на 91 години. " Индиана Джоунс и реликвата на ориста " ще бъде краят на една ера и завършек на една от най-великите функции в историята на киното.

В Кан ще бъде и испанският режисьор Педро Алмодовар. Той ще показа късометражната лента " Strange Way of Life " - с Педро Паскал и Итън Хоук. Продукцията ще бъде включена в формалната селекция за късометражни филми.

Председател на журито, което ще избере носителите на водещите оценки в интернационалната конкуренция, е двукратният притежател на " Златна палма " Рубен Йостлунд.

Седемдесет и шестото издание на кинофестивала в Кан ще стартира на 16 май и ще продължи до 27 май.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР