Официалната програма по повод 14 февруари - Ден на Ивайловград

...
Официалната програма по повод 14 февруари - Ден на Ивайловград
Коментари Харесай

В Ивайловград посрещат 14 февруари на ново място

Официалната стратегия във връзка 14 февруари - Ден на Ивайловград е подготвена!

Тази година празникът ще бъде посрещнат не на познатия до момента площад „ Тракия ”, а на началните лозови масиви в посока с. Драбишна.

Предвид наложените противоепидемични ограничения и повишение броя на заболелите в цялата страна, празникът ще протече със съблюдаване на традициите по зарязване на лозята, избиране на новия Трифон и осъществяване на конкурс „ Най-добро домашно вино ”, без национално забавление., оповестява кметът Диана Овчарова.

Празничният ден ще стартира с утринна молитва от 08:00 ч. в Храм „ Св. Преображение Господне “ и ще продължи с Божествена Света литургия от 09:00 ч., като след приключването и ще бъде раздаден курбан за здраве.


Програмата ще продължи от 11:00 ч. на лозовите масиви с обичайния обред по зарязване на лозята и избиране на новия Трифон, а в ход на програмата ще бъдат оповестени спечелилите от състезанието за най-хубаво домашно вино.

Всеки, който желае виното му да бъде дегустирано и оценено, може да донесе своето произвеждане в интервала от 07.02. /понеделник/ до 10.02. /четвъртък/ в постройката на Общинска Администрация - Ивайловград. Вината ще се правят оценка в три категории – бяло, алено и розе, а журито, което ще направи печелившият асортимент ще бъде в състав от миналогодишни носители на първи места и експерти в областта на винопроизводството.

" Нека да отпразнуваме Деня на Ивайловград,Трифон Зарезан и Деня на влюбените с чаша вино в ръка! ", приканват уредниците.

Още от ХАСКОВО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР