Официален представител на американската администрация заяви пред катарския телевизионен канал

...
Официален представител на американската администрация заяви пред катарския телевизионен канал
Коментари Харесай

Израел обяви, че Иран е изстрелял голям брой дронове по неговата територия

Официален представител на американската администрация съобщи пред катарския ефирен канал " Ал Джазира ", че Съединени американски щати считат, че Иран може да нападна територията на Израел рано сутринта на 14 април в отговор на удара по консулството на Ислямската република в Дамаск.

" Дълбоко сме обезпокоени от вероятността за широкомащабно нахлуване против Израел ", съобщи формалният представител, представен и от Българска телеграфна агенция. " Съществува огромна възможност Иран да предприеме нахлуване против Израел рано сутринта на следващия ден, в неделя ", добави той.

Междувременно министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин е уверил сътрудника си Йоав Галант в " непоколебимата поддръжка на Съединени американски щати " по време на телефонен диалог, заяви представителят на министерството на защитата на Съединени американски щати Пат Райдър, представен от ДПА и Българска телеграфна агенция.

Остин е декларирал, че Израел може да " разчита на цялостна поддръжка от страна на Съединени американски щати " против възможни офанзиви от страна на Иран и неговите съдружници.

Междувременно Белият дом заяви, че президентът на Съединени американски щати Джо Байдън ще се върне във Вашингтон през днешния ден, с цел да се съветва с екипа си по националната сигурност по отношение на събитията в Близкия изток, прекъсвайки почивката си в Делауеър през уикенда.

 

" Ние ще ги накараме да съжаляват за това закононарушение и други като него, по Божията воля ", предизвести висшият водач на Иран аятолах Али Хаменей.

Иранската Революционна армия, няколко дни откакто Техеран съобщи, че може да затвори значимия транспортен маршрут, и предизвести, че ще отвърне на израелския удар по консулството му в сирийската столица Дамаск.

На този декор военният министър Йоав Галант съобщи, че Израел " следи от близко планувана офанзива " против него от страна на Иран и съдружниците на Техеран в района, без да даде повече детайлности за опасността, съобщи Ройтерс.

В изказването си Галант означи, че израелците би трябвало да се преценяват с всички заповеди, които могат да бъдат издадени от военното командване, което наблюдава идващите ракети и други въздушни закани, с цел да осведоми обществеността дали да се укрие.

В Израел бяха анулирани плануваните за идващите дни учебни екскурзии и други юношески действия, свързани с началото на празника Пасха, и въоръжените сили бяха сложени в цялостна бойна подготвеност заради допустима офанзива от страна на Иран.

Главният боен представител контраадмирал Даниел Хагари разгласи тези ограничения на брифинг по малкия екран и съобщи, че десетки бойни самолети са били вдигнати във въздуха като част от положението на подготвеност.

Нидерландската външна министърка Ханке Брoйнс Слот заяви, че е споделила на иранския си сътрудник Хосейн Амир Абдолахиан в телефонен диалог, че Иран не трябва да атакува Израел и би трябвало да предприеме дейности " за деескалация ".

" По време на диалога показах и сериозната си угриженост по отношение на кораба, който беше похитен в Ормузкия пролив, и споделих, че този тип дейности би трябвало да спрат ", написа министърката в " Екс ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР