Официален Иран съобщи в четвъртък, че е екзекутиран мъж, арестуван

...
Официален Иран съобщи в четвъртък, че е екзекутиран мъж, арестуван
Коментари Харесай

За война срещу Бога: Първа екзекуция на участник в протестите в Иран

Официален Иран заяви в четвъртък, че е екзекутиран мъж, задържан по време на общонационалните митинги, които раздрусват страната от няколко месеца.

Протестиращият, разпознат като Мохсен Шекари от иранските осведомителни организации, се счита за първия човек, екзекутиран от иранския режим по отношение на митингите.

Той беше наказан за блокиране на бул. Сатар Хан в столицата Техеран и пострадване на охранител с мачете на 25 септември. Той беше наказан на 1 ноември за " водене на война против Бога " съгласно иранския закон на шериата. Решението беше доказано от Върховния съд на 20 ноември макар обжалването.

Други петима души бяха наказани на гибел посредством обесване във вторник за убийството на член на иранските доброволчески сили за сигурност Basij.

Организацията за отбрана на правата Amnesty International съобщи, че минимум 21 души са изправени пред смъртна присъда по-късно, което тя назова " фиктивни процеси, предопределени да сплашат участниците в националното въстание, което раздруса Иран ".

„ Иранските управляващи би трябвало неотложно да анулират всички смъртни присъди, да се въздържат от искане за налагане на смъртно наказване и да смъкват всички обвинявания против задържаните по отношение на тяхното спокойно присъединяване в митинги “, упорства Amnesty.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР