Офисът на гражданската платформа Изправи се.БГ е бил подслушван незаконно

...
Офисът на гражданската платформа Изправи се.БГ е бил подслушван незаконно
Коментари Харесай

Офисът на Изправи се.БГ е бил подслушван незаконно месеци наред

Офисът на гражданската платформа " Изправи се.БГ " е бил подслушван нелегално месеци наред. Това разгласи водачът Мая Манолова.

Тя внесе искане за инспекция в Бюрото за специфични разследващи средства. Манолова твърди, че разполагат с документи, от които е видно, че подслушването е почнало по време на летните митинги предходната година, а по една от преписките на 20 май тази година Специализираната прокуратура е поискала удължение и е дейна и все още.

По думите на Манолова основанията за подслушванията са съмнение за проведена незаконна група, която цели държавен прелом, само че липсват всевъзможни доказателства.

" Всъщност, от данните, които са изнесени, излиза наяве, че единственият инструмент, който се сочи от тази група " превратаджии " зад мен, е една пръскачка - една водна пръскачка, с която ще бъде осъществен " държавен прелом ", ще бъде вдигнато " въоръжено въстание " и ще има протести ", уточни тя.

Манолова разгласи, че ще изиска среща със служебния министър на вътрешните работи Бойко Рашков, с цел да го запознае с документите, а в идващия парламент ще инициира основаване на Анкетна комисия, която да проверява абсурда с подслушването.

Тя дефинира като " добра вест " решението на Софийски областен съд да осъди бившия премиер Бойко Борисов за сумата от 10 000 лв. за оскърбителен изказвания против нея и увери, че ще подари парите за създаване на детска площадка във Волуяк.

Бившият министър председател беше наказан от Манолова за негови изказвания преди балотажа на кметските избори в София, че е правила изтъквам " уйдурма с роми във Волуяк ". Присъдата не е дефинитивна и може да се апелира.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР