Одобрено е проектното предложение на община Асеновград Внедряване на мерки

...
Одобрено е проектното предложение на община Асеновград Внедряване на мерки
Коментари Харесай

Община Асеновград с одобрен проект за подмяна на уличното осветление

Одобрено е плановото предложение на община Асеновград " Внедряване на ограничения за енергийна успеваемост в системата за външно изкуствено осветяване в гр. Асеновград ". Финансирането е на стойност 1 078 679,20 лева Средствата ще бъдат обезпечени по процедура " Подкрепа за енергийно ефикасни системи за улично осветяване " на Национален проект за възобновяване и резистентност.
 
Предвидените действия по плана са замяна на 1747 бр. остарели натриеви осветителни тела с нови LED такива и други 128 електрически табла за улично осветяване с нови, които имат вградени съставни елементи за системи за ръководство и мониторинг.
 
В бъдеще ще се употребява програмен продукт, допускащ сливане на данните от контролерите, инсталирани в таблата, обработка на данните, ръчно и автоматизирано ръководство, премерване на работни параметри на системата и други
 
Чрез реализацията на плана ще се усъвършенства качеството на уличното осветяване в Асеновград. Ще се понижат годишните разноски за електрическа сила и излъчванията от парникови газове. Целта е да се сведат до най-малко пътнотранспортните катастрофи и уличната престъпност.
 
Това ще докара до повишение на сигурността при придвижване, което ще сътвори спокойна нощна среда за популацията на Асеновград и гостите на града.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР