Одобрението на Европейския съюз за отпускането на ключово важна финансова

...
Одобрението на Европейския съюз за отпускането на ключово важна финансова
Коментари Харесай

Зеленски: Очакваме решения и от Америка

Одобрението на Европейския съюз за отпущането на основно значима финансова помощ за Украйна е " явен сигнал " за Москва, чакаме решения от Америка, сподели нощес във вечерното си видеообръщение украинският президент Володимир Зеленски.

В рамките на изключителната среща на върха на европейските водачи немският канцлер Олаф Шолц през вчерашния ден съобщи, че е удовлетворен от първичните реакции на други страни членки във връзка неговата самодейност за по-големи оръжейни доставки за Украйна.

Шолц прикани за бързи дейности и разгласи, че останалите сътрудници от Европейски Съюз са прекомерно внимателни в уговорките си.

Това се отнася основно за стопански мощни страни като Франция, Италия и Испания. Германия е най-големият след Съединени американски щати снабдител на оръжие за Украйна.

През тази година в немския федерален бюджет са планувани над 7 милиарда евро за оръжейни доставки за Киев.

А Руската държавна дума единомислещо гласоподава апел към Конгреса на Съединените щати да спре поддръжката за Украйна.

" Европа сподели тъкмо това, от което има потребност - единение. 27 страни - дружно. Европейските институции в цялостно съдействие. Това е явен сигнал за Москва, че Европа ще бъде твърда и не може да бъде сломена от никакви разрушителни талази, основани от Кремъл ", съобщи украинският президент Володимир Зеленски. 
ТЕМА преди 18 часа 1983 преди 19 часа 2171 преди 21 часа 1496
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР