ОДМВР проведе специализирани проверки на таксиметрови автомобили за установяване на

...
ОДМВР проведе специализирани проверки на таксиметрови автомобили за установяване на
Коментари Харесай

Погнаха такситата в Слънчев бряг и Несебър

ОДМВР организира профилирани инспекции на таксиметрови коли за определяне на нарушавания при транспорта на пасажери. Това оповестиха от ОДМВР - Бургас. Общо 141 таксиметрови автомобила, работещи на територията на Община Несебър (приоритетно в курортен комплекс Слънчев бряг), са тествани от взаимни екипи на чиновници от бранш „ Пътна полиция” при ОДМВР – Бургас, Държавната организация по метрология и механически контрол и Изпълнителна организация „ Автомобилна администрация” – Бургас.

Съставени са 17 акта и 21 фиша по линия на „ Пътна полиция”, 5 акта за нарушение на условията на Изпълнителна организация „ Автомобилна администрация” – Бургас и са формирани три констативни протокола от чиновници на Държавната организация по метрология и механически контрол. Най-честите установени нарушавания са: транспорт на пасажери без лиценз за практикуване на таксиметрова активност (в единия от колите, пренасящи незаконно като такси потници са открити четирима съветски туристи), непопълване на пътен лист, нередовни документи на лидера и на автомобила, неосветени таксиметрови табели, неточно пломбирани таксиметрови апарати и други
Преди броени дни на територията на Община – Бургас бе извършена сходна профилирана интервенция с оглед определяне на нарушавания и закононарушения от водачи, извършващи таксиметров транспорт на пасажери, като от тестваните 11 леки таксиметрови коли, в два от тях при демонтиране на арматурното табло, са открити инсталирани устройства и съоръжения – вид "помпичка ", които дават опция за записване и отчитане на погрешни данни, т.е. манипулиране на електронните таксиметровите апарати с фискална памет, с което се ощетяват клиентите. При инспекцията на други четири леки таксиметрови автомобила бе открито, че водачите им правят транспорти на пасажери с електронни таксиметрови апарати с фискална памет, които са с нарушена контролна пломба. На два от таксиметровите водачи бяха отнети шофьорските книжки.

Подобни профилирани инспекции е планувано да продължат да се организират на територията на цялото Южно Черноморие от чиновниците в бранш „ Пътна полиция” при ОДМВР – Бургас, Държавната организация по метрология и механически контрол и Изпълнителна организация „ Автомобилна администрация” – Бургас, като концепцията е да се завиши контрола над таксиметровите транспорти и до най-малко да сведат случаите на нерегламентиран транспорт на пасажери, по метод който заплашва здравето и живота им или ощетява финансово, както пасажерите, по този начин и държавния бюджет.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР