Одита, който бях поръчал е завършен. Действията на предишното ръководство

...
Одита, който бях поръчал е завършен. Действията на предишното ръководство
Коментари Харесай

Министър Иванов: Субсии ще има само за реални земеделски производители

Одита, който бях поръчал е приключен. Действията на предходното управление на „ Напоителни системи “, които могат да доведат до източване на сдружението и възможност да бъде декапитализирано. Докладът беше изпратен към Министерство на вътрешните работи и ДАНС, които да правят следствие. Действията са били в поза на избрани лица. Това слага под риск потреблението на европейски средства. Това сподели министърът на земеделието в предаването „ Денят стартира “ по Българска национална телевизия.

Според Иванов в отчета са посечени редица груби нарушавания на управлението на "Напоителни системи ".

Има налице възможност за налагане на финансова промяна. В момента върви процедура за промяна на управлението. Избран е ръб на шефовете, в него Николай Чалъков ще бъде изпълнителен шеф, разяснява земеделският министър.

Според него едно от главните условия е да се редуцира администрацията в „ Напоителни системи “.

Там има към 70 души и най-малко половината би трябвало да си тръгнат. Средно получават към 2500 – 3000 лева се взема в управлението. Финансовото положение потвърждава, че успеваемостта не е била на равнище. Има запорирани активи, сдружението е в извънредно тежко финансово положение, сподели още той.

Министър Иванов разяснява и казусът в село Антон.

Единица случаи нанесоха репутационен удар върху аграрни производители, казусът Антон е образец. Нашата цел е да моделираме и предизвикваме промени в работата на институцията, с цел да имаме междинен клас български производители, които да бъдат гръбнака на земеделската продукция. Ще има инспекции по какъв начин земеделските производители са получавали дотациите си. В момента вкарваме системи за надзор в БАБХ и Държавен фонд "Земеделие ". Средствата ще се раздават на производители, които имат действителна продукция, разяснява министърът.

Иванов добави, че ще бъдат подпомагани и тютюнопроизводители, които са действителни, регистрирани са и оферират действителна стока. Всяко едно решение ще бъде вземано след диалог с браншовите организациите.

По думите политическата рецесия е забавила приемането на Бюджет 2022, което се е отразило на разпределението на държавните помощи към земеделските производители. Иванов означи, че помощи ще получават производители, които могат да потвърдят действително произвеждане, даже и минимално.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР