Очевидно за Радев беше по-изгодно да раздели президентските от парламентарните

...
Очевидно за Радев беше по-изгодно да раздели президентските от парламентарните
Коментари Харесай

“Сиела Норма“: Изборите 2 в 1 спестиха 40 млн. лв.

" Очевидно за Радев беше по-изгодно да раздели президентските от парламентарните избори, тъй като щеше да има по-малко претенденти. Той не го направи, по този начин спести 40 млн. лв. на България. Заплащането за нас и за СИК бе по-малко поради изборите 2 в 1 ". Това съобщи пред Нова телевизия Веселин Тодоров, изпълнителен шеф на фирмата-доставчик " Сиела Норма ".

По думите му развалени на тези избори бяха 38 машини - 0,3% от общия брой. " Това е международен връх по най-малка щетимост на устройства, които са работили два дни - и събота, и неделя. Проблемите са от друго естество - няколко принтера, няколко карточетци, един екран. Има и изключена от тока машина, която просто е спряла ", призна той.

По тематиката с открити разписки от машини в кандидат-депутат той счита, че може би има илюзионисти, с няколко подправени в джоба. " Разписките имат особено брандиране на гърба, тъй че членовете на комисията виждат дали е квитанция или листче от супермаркета ", разясни Тодоров.

Относно проблема с изчезналите карти в секция в Бургас той показа, че ще бъдат набавени нови и машината ще бъде преинсталирана. А по отношение на съхранението на устройствата той допуска, че ще бъде на същото място. " 12 837 са машините. Собствениците на склада не желаят повече пари от нас, което значи, че евентуално страната е платила. Тя ще употребява до момента употребяваните хранилища за предпазване, изискванията са съвършени ", акцентира Тодоров.

Във връзка с спомагателните 427 устройства той разкри, че те се съхраняват от " Сиела Норма ". " Намалиха машините за балотажа, тъй като мъничко не доближиха. Ако в действителност няма потребност от спомагателните машини, ще ги върнем ", разяснява изпълнителният шеф на фирмата-доставчик " Сиела Норма ". Според него пресилени са били историите за тези 427 машини. " Рашков действаше доста почтено. Мога да похваля Министерство на вътрешните работи и структурите му за организацията на изборите ", сподели още той.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР