"Очевидно за Радев беше по-изгодно да раздели президентските от парламентарните

...
"Очевидно за Радев беше по-изгодно да раздели президентските от парламентарните
Коментари Харесай

Изборите 2 в 1 са спестили 40 млн. лв. на България

"Очевидно за Радев беше по-изгодно да раздели президентските от парламентарните избори, тъй като щеше да има по-малко претенденти. Той не го направи, по този начин спести 40 млн. лв. на България. Заплащането за нас и за СИК бе по-малко поради изборите 2 в 1 ". Това съобщи в студиото на NOVA NEWS Веселин Тодоров, изпълнителен шеф на фирмата-доставчик "Сиела Норма ".

По думите му развалени на тези избори бяха 38 машини - 0,3% от общия брой. "Това е международен връх по най-малка щетимост на устройства, които са работили два дни - и събота, и неделя. Проблемите са от друго естество - няколко принтера, няколко карточетци, един екран. Има и изключена от тока машина, която просто е спряла ", призна той.
По тематиката с открити разписки от машини в кандидат-депутат той счита, че може би има илюзионисти, с няколко подправени в джоба. "Разписките имат особено брандиране на гърба, тъй че членовете на комисията виждат дали е квитанция или листче от супермаркета ", разясни Тодоров.
Относно проблема с изчезналите карти в секция в Бургас той показа, че ще бъдат набавени нови и машината ще бъде преинсталирана. А по отношение на съхранението на устройствата той допуска, че ще бъде на същото място. "12 837 са машините. Собствениците на склада не желаят повече пари от нас, което значи, че евентуално страната е платила. Тя ще употребява до момента употребяваните хранилища за предпазване, изискванията са съвършени ", акцентира Тодоров.

Във връзка с спомагателните 427 устройства той разкри, че те се съхраняват от "Сиела Норма ". "Намалиха машините за балотажа, тъй като мъничко не доближиха. Ако в действителност няма потребност от спомагателните машини, ще ги върнем ", разяснява изпълнителният шеф на фирмата-доставчик "Сиела Норма ". Според него пресилени са били историите за тези 427 машини.

"Рашков действаше доста почтено. Мога да похваля Министерство на вътрешните работи и структурите му за организацията на изборите ", сподели още той.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР