Очевидно се търси смяна на фокуса. Не съм юрист, но

...
Очевидно се търси смяна на фокуса. Не съм юрист, но
Коментари Харесай

Румяна Коларова: Кирил Петков се уплаши от Гешев! Премиерът и Радев са на двата бряга, това е само началото на сблъсъка им

Очевидно се търси промяна на фокуса. Не съм правист, само че преди разпита на Кирил Петков е имало прелиминарен диалог. Това съобщи пред Би Ти Ви политологът Румяна Коларова.

" Съдебната власт в България се класифицира като останки от тоталитарния режим. Когато е одобрявана конституцията ни, е даден специфичен статут на правосъдната система. Големият въпрос е по какъв начин тези останки въздействат през днешния ден. Имаме продължителен проблем, който има ново развиване. Природата му не може да се търси в тази обстановка. Основният принцип на демокрацията е в разговора. Министър-председателят беше изплашен. Даде конференция, с цел да се застрахова. Той си приказва с Иван Гешев през медиите. Главният прокурор пък води разговор с премиера посредством правосъдната система ", съобщи Коларова.

" Румен Радев има 5 години мандат и сигурен небосвод, до момента в който на Кирил Петков му дават още година и половина. Двамата са на двата бряга. Това е конфликт сред човек, който владее цялата власт и тези хора, които занапред влизат в нея. Министерският съвет би трябвало да управлява цялата власт. Въпросът е до какъв брой ще отстъпи президентът. Двамата развиват популизма си на разнообразни тематики. Президентът - по тематиката " Северна Македония ", а Кирил Петков - с битката с корупцията. Това е единствено началото на конфликта им ", сподели още Румяна Коларова.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР