Очевидно надпреварата е много оспорвана, преди няколко месеца изглеждаше гарантирана

...
Очевидно надпреварата е много оспорвана, преди няколко месеца изглеждаше гарантирана
Коментари Харесай

Надежда Нейнски: Очевидно има силна тенденция за промяна в Турция

Очевидно конкуренцията е доста оспорвана, преди няколко месеца изглеждаше обезпечена успеха на опозицията, по-късно успеха на Ердгоан, а високата изборна интензивност е извънредно значим знак, че турците имат вяра във значимостта на своя глас. Това съобщи в някогашният външен министър и някогашен дипломат в Турция Надежда Нейнски.

По думите ѝ хората имат отношение към протичащото се в страната, а след балотажа ще бъде показана действителната картина и настроения в Турция.

" Очевидно има мощна наклонност за смяна, която може би в доста огромна степен отвън огромните градове се свързва с тези, които за първи път отидоха до урните да гласоподават. Това са близо 6 млн. млади гласоподаватели. Има обаче и една, на процедура, по-голяма част от хората, за които консервативното ръководство е желано ", съобщи Нейнски.

Според нея несъмнено резултатите ще повлияят на геополитиката и геоикономиката. Каза още, че при смяна Турция може да помогне на Европа да се освободи от зависимостта от Китай в доста връзки. Те много напреднаха в производството на различни енергийни източници, имат извънредно доста запаси, добър експорт на земеделска продукция, сподели Нейнски.

Нейнски добави, че в Турция се е трансформирало икономическото положените, защото първите години от ръководството на Ердоган са били свързвани с взрив на стопанската система, а през последните години турската лира се е обезценила с 450%, а инфлацията е към 100%.

" Ердоган не е човек, който не прави оценка пазара, само че отдава желанията си към огромните планове ", съобщи Нейнски.

Коментира, че след земетресението в Турция е имало огромен първичен яд към несъответстващите ограничения на страната. В следствие Ердоган се извини и нещата се коригираха ", съобщи Нейнски.

Тя цитира изследване, съгласно което хората упрекват Ердоган за несъответстващи ограничения след земетресението, само че в това време на въпрос кой може да реши проблемите, също дават отговор Ердоган.

Цялото изявление вижте във видеото.


Последвайте ни във и
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР