Очевидно когато препятстваш интереси за милиони и разни лакеи не

...
Очевидно когато препятстваш интереси за милиони и разни лакеи не
Коментари Харесай

Кметът на Кюстендил Петър Паунов с остър коментар за депото за отпадъци

" Очевидно когато препятстваш ползи за милиони и всякакви лакеи не могат да обслужат господарите си, то ставаш цел , тъй като браниш съгражданите си ". Това сподели на конференция кметът на Община Кюстендил Петър Паунов.

Кметът уточни, че не е постъпило опрощение от страна на някогашния министър на околната среда и водите Борислав Сандов. „ Дори през вчерашния ден видяхме много странни изказвания, само че ние за жалост би трябвало, може би да привикваме с безконтролно държание.

Не бих коментирал качествата, единствено ще показвам обстоятелствата. Може би най-важното което произлезе от вчерашния по този начин наименуван отговор, че някой твори съгражданите си, като се пали депото и се случват страшни неща “, сподели Петър Паунов.



По думите му от февруари не е имало запалване на депото, явно е, че инициираните провокации към този момент са пресечени, тъй като има непрекъсната защита. Има нужната техника на място.

Кметът показа отговор от Министерство на околната среда и водите, постъпил в Община Кюстендил на 19 април. „ Мисля, че си спомняме всички, че тъкмо това министерство и един човек, който трябваше да го оглавява до скоро, насочва тези изказвания “, сподели Петър Паунов.

Отговорът касае осъществени 72-часови замервания на въздуха на 28 септември 2021 година и на 8 февруари 2022 година, направени в Радловци, когато е имало запалване на сметището.

В документа се споделя: „ Съгласно нормите показани при цитираните наредби при осъществените замервания на качеството на атмосферния въздух в региона на село Радловци, община Кюстендил, посредством мобилна автоматизирана станция, не са открити превишения “.

„ Ако имаше превишаване на нездравословните излъчвания в атмосферния въздуха, същият този господин през вчерашния ден се беше похвалил,че е извършил едно свое заричане да отпусне 40 милиона за общини със нечист въздух в България, които да си подменят горивни и отоплителни системи, както в битовите семейства, по този начин и в общинските администрации, даже могат да се закупуват електрически автомобили.

Ако е имало превишаване, къде сме ние в този лист и за какво Кюстендил не е включен там. Дали дава отговор на истината това изказване декларирано пред цяло България и кой има очи? ”, попита Петър Паунов.

Кметът на Кюстендил сподели пред медиите и отговор от 7 август 2017 година на община Перник и на госпожа Вяра Церовска, с който се отхвърля депонирането на отпадък от общините Кюстендил, Трекляно и Невестино.

Както и документ от 3 септември 2020 година, в който се споделя, че след гласоподаване от Регионално съдружие за ръководство на отпадъците е взело решение за отменяне на настояването на община Кюстендил за депониране на 10 000 тона боклуци годишно , най-малко до създаване на клетка номер 2, подписано от Станислав Владимиров.

„ Кой и какво е издействал и къде да караме отпадъците? Този въпрос би трябвало да бъде решен с цялата му отговорност. Очевидно когато препятстваш ползи за милиони и всякакви лакеи не могат да обслужат господарите си, то ставаш цел, по тази причина че браниш съгражданите си.Както се пробват да източат семействата през енергетиката, по този начин цел са парите на кюстендилци да бъдат източени през всички вероятни източници ”, сподели още Паунов. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР