Очевидно е, че има криза на доверието в правителството на

...
Очевидно е, че има криза на доверието в правителството на
Коментари Харесай

Желязков: Депутинизация първо на управляващата коалиция

Очевидно е, че има рецесия на доверието в държавното управление на премиера Кирил Петков. Това съобщи някогашният транспортен министър и сегашен народен представител от ГЕРБ Росен Желязков.

Той напомни, че, в случай че рецесиите при ръководството на Бойко Борисов са започвали през последната година от неговия мандат, при Кирил Петков следим „ рецесия на ръководството още през първата половината на първата година “.

„ Все още имаме устойчиво болшинство, само че предстоят още доста провокации пред това болшинство – от актуализацията на Бюджета до взимането на решение за районен съд Македония. Това ще бъдат проби за стабилността на обединението “, сподели Желязков.

Според него „ ръководещата коалиция живее в едно пищно блаженство “.

В момента няма задоволително обществена сила за нови избори, към момента няма насъбрана задоволително сериозна маса на недоволни жители, само че това става доста бързо.

„ Всеки претърпява персонално през сметките си, които заплаща. Всеки може да си направи самичък разбора, при кое ръководство е живял по-добре. Хората, които показват неодобрение, а това са цели браншове и сектори, сигурно считат, че икономическите проблеми са главен фактор “, съобщи пред Българска национална телевизия Росен Желязков.

Той разкритикува политиката на кабинета „ Петков “ във връзка с транспортния бранш, който се е оказал „ гръбнакът “ на стопанската система през последните две тежки години на пандемия от Ковид-19.

„ Защо беше нужно на държавното управление да се скара с превозвачите. По време на пандемията това беше гръбнакът на естествения стопански живот. Защо беше нужно на властта да ги неглижира, да откаже разговор с тях и да подходи от позицията на силата. Исканията им са за понижаване на цената на горивата, това е идея за всички “, сподели Желязков.

Той разяснява и най-актуалната тематика за доставките на природния газ за България.

„ Газпром “ спря природния газ на България и Полша. Докато вървят горещите военни дейности, няма причина да се влиза в договаряния. Но няма в света сериозен политик, който да каже „ в никакъв случай повече в никакъв случай с никого “. Дано по-скоро завърши войната и тогава би трябвало да бъдем готови за хармонизирани дейности с останалите страни-членки на Европейски Съюз. Това се отнася и до „ Газпром “, сподели депутатът от ГЕРБ.

Коментирайки апела на Христо Иванов за депутинизация, Желязков съобщи: Не разбирам тематиката за депутинизацията, откакто единият съдружен сътрудник седи с другия и той поддържа Русия. Депутинизация би трябвало да се случи в границите на ръководещата коалиция. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР