Очевидни са опитити на част от олигахичната каста у нас

...
Очевидни са опитити на част от олигахичната каста у нас
Коментари Харесай

Доц. Атанас Славов: Радев доказа, че не допуска някой да му шушне в ушенцето

Очевидни са опитити на част от олигахичната прослойка у нас да нападна институцуията на президента. Тази институция се употребява с доверие. Президентът потвърди, че може да се еманципира от своите поддръжници и симпатизанти. В началото на мандата на Радев не бях негов последовател, тъй като не съм последовател на алената партия. Радев обаче потвърди, че не позволява някой да му шушне в ушенцето.
Това сподели преподавателят по конституционно право доцент Атанас Славов, който дружно с журналиста Кин Стоянов разяснява тематиката за президентът ни, който е на прицел.

В предаването „ Честно казано с Люба Кулезич “ по телевизия Евроком юристът уточни още, че Христо Иванов, от всички политически водачи, които са на терен, единствен е заемал фронтално позиция против олигархията. " Вчера видяхме третирането на един български жител, политик и представител на най-голямата извънпарламентарна партия от хора с пагон и звания по неприемлив метод. Прави чест на президента, който доста ясно през днешния ден сподели, че става дума за чиновници на НСО и е назначена инспекция. Този случай би трябвало да се разкости. "

" Като философ-състудент с Ахмед Доган обмислям по този начин: Създателите на конституцията, която приехме през 1991 година са правили балансите по този начин, че президентът на републиката се избира директно. Въпреки лимитираните му пълномощия, които не са малко. Това е една самобитна спънка и балансиране на властта му.

Това го пази даже да приемем гротескния вид той да получи някакъв импийчмънт той незабавно ще завоюва идващите президентски избори ", разяснява Кин Стоянов.

По думите му е неповторимо, че единствено за ден клипът на Христо Иванов има над 1 милион гледания. " Чудех се дали в началото изявленията на Президента не са някакви маньоври, само че в този момент той ще ни убеди дали е стратег или е единствено боен. За него това е тест, тъй като той се движи по линията на някаква тактика. ", сподели още журналистът.

" В момента Христо Иванов доста добре " повдигна топката " на президента, тъй като малко или доста въздействието на президента над НСО с измененията от 2015 година беше изменена. Това ще даде опция спорът да стане ясно. ", добави Стоянов.

Относно поисканото от основния прокурор Иван Гешев пояснение от Конституционния съд доцент Славов разяснява: " Продължавам да смятам, че текстовете на Конституцията са ясни и безапелационни. Дори да има решение на Конституционен съд, това няма по какъв начин да промени текстовете

Главния прокурор би имал роля, в случай че вероятно се стигне до импийчмънт. В момента основния прокурор няма роля, а по скоро извършва тактиката за дискредитиране на президента. Само да напомня, че на идващия ден, след настояването на основния прокурор до Конституционен съд, бяха публикувани тези записи, в които се чува глас, който се разпознат като този на президента. Прокуратурата сподели, че не зачита закона.

Кин Стоянов също разяснява основния прокурор, който по думите му в Конституцията от 1991 година е оставена някак безотговорен. Относно нападките против Румен Радев Стоянов съобщи: " Поведението против президента показва цялостна беззащитност. Колкото и да са мощни ударите, това показва изключителна беззащитност. Може да съм добряк, в напредваща възраст, само че считам, че всеки опит да бъде отхвърлен президента ще докара до избирането му още веднъж. "

Доживяхме да чуем от настоящ основен прокурор, че той е „ инструмент в ръцете на Господ “, напомни думите на Иван Гешев доцент Славов.

По думите му огромният проблем на Конституция е, че във фигурата на основният прокурор има свъхконцентрация на власт, която когато е овладяна от олигархични кръгове и други ползи, заплашва страната

Според преподавателят по конституционно право висшият ни закон не е приключен изцяло, тъй като да вземем за пример президентското несъгласие се преодолява едвам с 122 гласа в Народното събрание, което действително води до липса на надзор и баланс на управляващите.

" По този метод няма достоверен надзор над едно разбесняло се парламентарно болшинство. ", бе безапелационен Славов.

" Преди измененията през 2015 година Външното разузнаване беше също под шапката на президента. Със единодушието на Росен Плевнелиев това бе преместено. Важно звено по сигурност е Съвета по сигурността към Министерски съвет, само че това е едни изцяло недействащ орган. Премиерът вика шефовете на службите на килимчето, дружно с основния прокурор, с цел да си приказват за националната сигурност. Президентът е тотално пренебрегнат от това. По този метод се реализира това, че сме очевидци на приватизация на националните служби за сигурност от парламентарното болшинство. ", каз още доцент Славов.

По думите му наказателно гонене не е възможно към президента, до момента в който той извършва тази си функционалност. " Арест на президента би бил равностоен на държавен прелом. Това което виждаме, в това число и през вчерашния ден при Христо Иванов е, че държавният прелом е сбъднат. ", съобщи още конституционалистът.

" Аз имам вяра в съпротивителните сили на българското общество. Г-н Радев демонстрира, че е от дребното български политици, които имат гръбнак. Нека не забравяме, че това е военачалник, само че не военачалник от българската милиция, а от българската войска. Клетвата му във честност към родината очевидно има смисъл по един доста сериозен метод. Падането на маските е доста значимо. Втория и третия мандат на Борисов ще се помни с това единствено да се носим над водата, като едно мазно леке, което се разраства. Вече има построена конструкция на репресивна страна – профилирания съд и прокуратура, които работят като изключителни, КПКОНПИ, която работи поръчково, управлението на българската прокуратура. "

" Доколкото сме членове на Европейски Съюз и доколкото обществото ни дава признаци че е способно да реагира. Българите усещат с кожата си на къде отиват нещата. ", приключи оптимистично доцент Славов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР